Vi elsker fyldige måltidssalater, der mætter og gør godt, her i HelloFresh. Denne samles på en bund af perlebyg vendt med citronpeber, tranebær, dild og persille, og toppes med bagte brønne bønner, broccoli og rødbede, og gyldenstegt kylling. Drys med mandler, og dryp med den lækreste, mest cremede tahinidressing, og forkæl alle rundt om middagsbordet.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Perlebyg
60 g
Blandet salat
1 stk
Dild
1 stk
Bredbladet persille
2 stk
Rødbede
75 g
Grønne bønner
20 g
Mandler
12.5 g
Tahini
75 g
Yoghurt
125 g
Broccoli
1 stk
Citron
280 g
Kyllingebryst
20 g
Tranebær
4 g
Souvlaki-krydderi
2 g
Citronpeber
¼ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til rodfrugter
¼ tsk
Salt til kød
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på den ene side af en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Tilsæt perlebyg, og sænk til middellav varme. Kog i 18-22 min, eller indtil 'al dente'. Hæld væde fra, og vend med citronpeber.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en. - ‘Al dente’ betyder, at perlebyggen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, skær broccoli i buketter og stokken i 2 cm tern.
Skær ender af bønner, og halver.
Hak mandler groft.
Fordel broccoli i midten af bagepladen, når rødbeden har 15 min tilbage. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil broccolien er mør.
Fordel grønne bønner og mandler i den anden side af bagepladen, når grøntsagerne har 5 min tilbage.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt og souvlaki-krydderi i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Sænk til middel varme, og steg videre i 2-3 min på hver side, eller indtil gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Skyl salat.
Skær citron i både.
Hak dild og persille groft.
Bland tahini, yoghurt, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en lille skål.
Vend perlebyg, urter, tranebær, et skvæt citronsaft og salat sammen.
Skær kylling i skiver.
TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie til salaten.
Anret salat i dybe tallerkener, og top med bagte grøntsager og kylling.
Dryp med tahinidressing, og drys med mandler.