topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydret oksekød

Krydret oksekød

med basmatiris & aprikoschutney

En spændende ret med masser af smag, farve og struktur. Vi steger hakket oksekød med Curry-on, Goan Xacuti, ingefær og hvidløg. Når kødet simrer, laver vi en frisk tomatsalat med koriander og chili. Vi serverer kød og salat med kogt ris, cremet yoghurt og syrlig abrikoschutney.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Mælk
Sennep
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket oksekød

2 stk

Tomat

2 stk

Gulerod

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Goan Xacuti

2 g

Curry-on

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

½ pose

Koriander

1 stk

Rød chili

½ stk

Ingefær

100 g

Basmatiris

50 g

Abrikoschutney

(Indeholder Sennep)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)397 kcal
Energi (kJ)1663 kJ
Fedt17.19 g
Mættet fedt7.7 g
Kulhydrat29.31 g
Sukker22.6 g
Protein30.9 g
Salt5 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], rør rundt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

Forbered grøntsager
2

Skær løg i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær (uskrællet) fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. 

Steg oksekød
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg hakket oksekød i 3-4 min, eller indtil brunet. Tilsæt gulerod og løg, og steg videre i 2 min. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Krydr oksekød
4

Tilsæt Curry-on, Goan xacuti, ingefær og hvidløg, og steg i yderligere 30 sek. Tilsæt sojasauce og et skvæt vand*, og lad simre i 5-6 min. Tag panden af varmen, tilsæt halvdelen af abrikoschutney, og rør rundt.  

Lav tomatsalat
5

Hak tomat fint. Hak koriander fint. Hak chili fint. Bland tomat, koriander, chili, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål. 

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener. Top med oksekød og tomatsalat. Dryp med yoghurt og resterende abrikoschutney.