HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrydret Oksekød
topBanner
Krydret oksekød

Krydret oksekød

med basmatiris & aprikoschutney

En spændende ret med masser af smag, farve og struktur. Vi steger hakket oksekød med Curry-on, Goan Xacuti, ingefær og hvidløg. Når kødet simrer, laver vi en frisk tomatsalat med koriander og chili. Vi serverer kød og salat med kogt ris, cremet yoghurt og syrlig abrikoschutney.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:mælksennepglutensoja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Hakket oksekød

2 stk

Tomat

2 stk

Gulerod

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Goan xacuti

2 g

Curry-on

75 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

½ pose

Koriander

1 stk

Chili

½ stk

Ingefær

50 g

Basmatiris

25 ml

Abrikoschutney

(Indeholdersennep)

3 dl

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Vand* (trin 1)

Salt* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)1663.0145 kJ
Kalorier (kcal)397.47 kcal
Fedt17.2488 g
Mættet fedt7.8 g
Kulhydrat29.3106 g
Sukker22.6 g
Protein30.9013 g
Salt5 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], rør rundt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

2

Skær løg i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær (uskrællet) fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. 

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg hakket oksekød i 3-4 min, eller indtil brunet. Tilsæt gulerod og løg, og steg videre i 2 min. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

4

Tilsæt Curry-on, Goan xacuti, ingefær og hvidløg, og steg i yderligere 30 sek. Tilsæt sojasauce og et skvæt vand*, og lad simre i 5-6 min. Tag panden af varmen, tilsæt halvdelen af abrikoschutney, og rør rundt.  

5

Hak tomat fint. Hak koriander fint. Hak chili fint. Bland tomat, koriander, chili, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål. 

6

Anret ris i dybe tallerkener. Top med oksekød og tomatsalat. Dryp med yoghurt og resterende abrikoschutney.