Har du aldrig hørt om taquitos? Det er en mexicansk ret bestående af en lille sammenrullet tortilla med fyld. Vores skønne variant indeholder stegt løg og godt krydret hakket svine- og kalvekød. Vi serverer vores svine- og kalvekødstaquitos med ovnbagte Tex Mex-kartofler, spicy pico de gallo og mild limeyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kartofler
5 g
Tex-Mex
1 stk
Løg
250 g
Hakket svine-/kalvekød
4 g
Panamad
1 stk
Tomat
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
8 stk
Små tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
¼ tsk
Salt (trin 2)
2 spsk
Vand* (trin 2)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Tex-Mex, et stort nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.
Hak løg fint.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket svine-/kalvekød, Panamad og halvdelen af løg med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 3-4 min, eller indtil brunet.
Tilsæt vand [2 spsk | 4 spsk], og steg videre i 1 min. Tag panden af varmen.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Skær tomat i 1 cm tern.
Hak koriander fint.
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Bland tomat, koriander, et stort skvæt limesaft, resterende løg og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Fordel kødfyld på tortillabrød, og rul sammen til taquitos.
Fordel taquitos på en anden bageplade med bagepapir, pensl med olivenolie, og krydr med et nip salt.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil sprøde og gyldne.
Bland yoghurt, et stort skvæt limesaft og et nip salt i en lille skål.
Anret taquitos på tallerkener.
Dryp med en smule limeyoghurt.
Top med en smule pico de gallo.
Server med kartofler og resterende pico de gallo og limeyoghurt.