I aften laver vi en smukt grøn pastaret, med masser af skønne ingredienser. Vi steger løg og zucchini, og vender dem med spaghetti og frisk ruccola, og en hjemmelavet spicy pesto med hvidløg, chili, ost, citron, mandler, basilikum og persille. Vi topper med smuldret gedeost, og så er maden færdig til at nydes.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ g
Chiliflager
1 stk
Citron
1 stk
Zucchini
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Mandler
1 g
Spaghetti
1 stk
Basilikum
40 g
Finrevet ost
40 g
Rucola
4 g
Grøntsagsbouillon
100 g
Gedeost
1 stk
Løg
1 stk
Bredbladet persille
1.5 dl
Gemt pastavand
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til sauce
2 spsk
Olie til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, riv zucchini groft.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og zucchini i 5-6 min, eller indtil bløde og vandet er fordampet fra zucchini.
Halver citron.
Hak mandler, basilikum, persille og hvidløg fint.
Bland basilikum, persille, mandler, hvidløg, chiliflager, finrevet ost, grøntsagsbouillon, salt, citronsaft og olivenolie i en lille skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Skyl rucola.
Sænk til middel varme.
Tilsæt pasta, pastavand og pesto, og vend sammen.
Tilsæt rucola lige inden servering, og vend sammen.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med smuldret gedeost.