Skip to main content
Indisk 'dal chaat' med kyllingebrystfiletstrimler

Indisk 'dal chaat' med kyllingebrystfiletstrimler

med sprødt pitabrød og granatæble

Dal Chaat er en berømt indisk street food, som indeholder den klassiske linsesuppe dhal, som toppes med grøntsager. Vores dhal indeholder røde linser, løg, ingefær, karry, kokosmælk og indiske krydderier. Vi topper med ovnbagt aubergine, syltet løg, sprøde pitabrød og frisk tomat, granatæble og koriander.

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Allergener:
Sulfitter
Selleri
Hvede
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Koriander

5 g

Ingefærpasta

100 g

Røde linser

1 stk

Tomat

4 g

Curry-On

½ stk

Granatæble

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Sulfitter)

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

2 stk

Løg

180 ml

Kokosmælk

1 stk

Pitabrød

(Indeholder: Hvede, Gluten)

½ stk

Aubergine

4 g

Mild Mahal

300 g

Kyllingebryststrimler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Vand til syltning

¼ tsk

Salt til syltning

¼ tsk

Salt til vegetarprotein

½ spsk

Olie til stegning

2 dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

¼ tsk

Salt til dressing

Næringsindhold

Energi (kJ)2948 kJ
Kalorier (kcal)705 kcal
Fedt23 g
Mættet fedt14.9 g
Kulhydrat64.3 g
Sukker19 g
Kostfibre15.1 g
Protein53.3 g
Salt4.6 g
Trans Fat0.1 g
Potassium425.7 mg
Calcium36.7 mg
Iron0.7 mg

Fremgangsmåde

Bag aubergine
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær halvdelen af løg i tynde, halve skiver.

Bland hvidvinseddike, sukker, vand og salt i en lille skål.

Vend løg i skålen, og stil til side.

Skær aubergine i 2 cm tern, og fordel i en side af en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i 20-25 min, eller indtil mør og brunet.

Steg løg
2

Hak resterende løg fint.

Skyl linser.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg i 2-3 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt ingefærpasta, Mild Mahal og Curry-On, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.

Lav dal
3

Tilsæt kokosmælk, linser, vand, bouillon, salt og et nip peber, og bring i kog.

Sænk til middellav varme, og lad simre under låg i 20-22 min, eller indtil linserne er bløde.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg kylling med salt i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt - Tilsæt et skvæt vand, hvis dhalen ser tør ud.

Bag pitabrød
4

Imens, skær pitabrød i 1 cm firkanter.

Placer pita i den anden side af bagepladen, når auberginen har 5 min tilbage. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, og vend sammen.

Bag i resterende tid.

Forbered råvarer
5

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.

Hak tomat og koriander groft.

Hæld lage fra løg i stegepanden med dal.

TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Server
6

Anret dal i dybe tallerkener.

Top med aubergine, kylling, syltet løg, pitabrød, tomat, granatæble og koriander.