Skip to main content
Cremet tomat-'orzotto' med ekstra kyllingebryst
Cremet tomat-'orzotto' med ekstra kyllingebryst

Cremet tomat-'orzotto' med ekstra kyllingebryst

med balsamicobagt portobello og broccoli

Har du hørt om orzotto? Det er en italiensk ret, der minder om risotto. Forskellen er, at i orzotto bruges orzo - en pasta, der er risformet. Vi bygger vores cremede tomatorzotto med med ost, tomat og fløde. Vi topper med balsamicobagt portobello og broccoli, sprød hvidløgspangratto og rucola med pinjekerner!

Tags:
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Soja
Sulfitter
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Hvide Løjer & Urter

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

4 g

Middelhavsdrøm

150 g

Portobello

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde spor af: Hvede, Sesam, Rug, Jordnødder, Spelt, Gluten, Nøtter, Byg, Havre)

1 stk

Hvidløgsfed

12 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

180 g

Orzo

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

35 g

Tomatpuré

40 g

Rucola

1 stk

Løg

125 g

Broccoli

280 g

Kyllingebryst

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til stegning

¼ tsk

Sukker til sauce

4.5 dl

Vand til orzotto

¼ tsk

Salt til orzotto

1 spsk

Olie til grøntsager

¼ tsk

Salt til grøntsager

½ spsk

Olie til pangrattato

Næringsindhold

Energi (kJ)4437 kJ
Kalorier (kcal)1060 kcal
Fedt48.5 g
Mættet fedt25 g
Kulhydrat95.9 g
Sukker16.6 g
Protein60.1 g
Salt4.4 g

Fremgangsmåde

Steg løg og orzo
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Hak løg fint.

Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg i 1-2 min.

Tilsæt tomatpuré, Middelhavsdrøm, Hvide Løjer & Urter og sukker, og steg videre i 30 sek.

Kog orzo
2

Tilsæt orzo, vand, sojasauce og salt, dæk til med låg, og bring i kog.

Lad simre på middel varme i 12-14 min, eller indtil orzoen er 'al dente'.

TIP: Brug sølvpapir, hvis du ikke har et stort nok låg - 'Al dente' betyder, at orzoen er kogt, men stadig har en smule bid.

Bag svampe og broccoli
3

Imens, skær svampe i tynde skiver.

Skær broccoli i buketter og stokken i 2 cm tern. 

Fordel svampe og broccoli på den ene side af en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico og olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.

Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil møre.

Lav pangrattato
4

Imens, skyl rucola.

Pres eller hak løg fint.

Bland panko, løg, olivenolie og et nip salt i den anden side af bagepladen, når grøntsagerne har 5 min tilbage, og fordel i et jævnt lag.

Fordel pinjekerner i et hjørne af bagepladen, og bag i 3-4 min, eller indtil pangrattatoen og pinjekernerne er gyldne.

Steg kylling
5

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet. Sænk til middel varme, og steg videre i 2-3 min på hver side, eller indtil gennemstegt. 

Tilsæt madlavningsfløde til stegepanden, og lad simre videre i 1-2 min, eller indtil saucen er let tyknet. Tag panden af varmen, og tilsæt finrevet ost.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt. - Tilsæt et skvæt vand, hvis orzottoen ser tør ud.

Server
6

Anret orzotto og kylling i dybe tallerkener.

Top med svampe, broccoli, pangrattato og rucola.

Drys med pinjekerner.

TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.