
Forestil dig, at du sidder i et travlt italiensk trattoria, mens du nyder vores Ricottafyldte prosciuttokylling. Det bliver ikke meget bedre, vel? Denne skønne premiumret med hjemmelavet pistaciepesto og umamirige bagte cherrytomater er fuld af rige, autentiske smage, og bringer duften af italiensk madlavning hjem i dit køkken.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
50 g
Prosciutto
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde spor af: Hvede, Sesam, Rug, Jordnødder, Spelt, Gluten, Nøtter, Byg, Havre)
100 g
Ricotta
(Indeholder: Mælk)
250 g
Tagliatelle, frisk
(Indeholder: Gluten, Hvede, Æg Kan indeholde spor af: Nøtter, Mælk, Soja, Bløddyr, Fisk, Krebsdyr, Sennep, Valnødder)
30 g
Pistacienødder
(Indeholder: Nøtter, Pistacienødder Kan indeholde spor af: Hvede, Sesam, Rug, Jordnødder, Spelt, Gluten, Byg, Havre)
40 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
1 stk
Citrusfrugt
2 stk
Basilikum
1 stk
Zucchini
40 g
Rucola
125 g
Cherrytomater
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Bredbladet persille
280 g
Kyllingebryst
¼ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til pesto
2 spsk
Olie til pesto
½ dl
Gemt pastavand
¼ tsk
Salt til kød

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær zucchini i tynde, halve skiver.
Fordel cherrytomer på den ene side af en bageplade med bagepapir, og fordel zucchini på den anden. Dryp grøntsager med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Imens, bland ricotta, halvdelen af finrevet ost, pinjekerner og et nip salt og peber i en lille skål.
Lav et horisontalt snit i kylling, krydr med salt, fyld med ricottafyld, og svøb i prosciutto.

Overfør kylling til en anden bageplade med bagepapir.
Bag kylling og grøntsager i ovnen i 17-19 min, eller indtil kyllingen er gennemtilberedt og grøntsagerne er gyldne.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Imens, hak basilikum, persille, pistacienødder og hvidløg fint.
Halver citron.
Bland basilikum, persille, pistacienødder, hvidløg, resterende finrevet ost, et skvæt citronsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en lille skål.
TIP: Du kan også blende pestoen med en stavblender.

Skyl rucola.
Kog pasta i 2-3 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
Vend pasta med pistaciepesto og pastavand.
Vend rucola og zucchini med pasta lige inden servering.
TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med kylling og cherrytomater.