
Lad denne velsmagende opskrift på saftige köfte, varm tabbouleh-salat og forfriskende citronsauce forgylde familiens middag i aften. En mættende ret, vores kok Sophie krydret med en børnevenlig smagseksplosion. Få hjælp af de små i køkkenet, så er maden klar på bare 20 minutter.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Citrusfrugt
1 stk
Tomat
4 g
Bouillon
1 stk
Agurk
225 g
Hakket oksekød
100 g
Couscous
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja)
1 stk
Hvidløgsfed
5 g
Tex-Mex
150 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Kruspersille
1 stk
Gulerod
1 stk
Æg til bøffer
½ tsk
Salt til bøffer
½ spsk
Smør til couscous
2.5 dl
Vand til couscous
1 spsk
Olie til couscous
¼ tsk
Salt til couscous

Bland hakket oksekød, Tex-Mex, æg, rasp og salt i en stor skål.
Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet.
Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.
VIGTIGT: Koftaer er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.

Smelt smør i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Steg gulerod og hvidløg i 2-3 min, eller indtil næsten bløde.
Tilsæt vand og kyllingebouillon, og bring i kog.
Tilsæt couscous og olivenolie, og rør rundt.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Imens, hak tomat og agurk groft.
Skær citron i både.
Hak persille fint.
Vend tomat, agurk og et skvæt citronsaft i gryden med færdig couscous, og krydr med salt og et nip peber.
Bland fraiche, persille og et nip salt og peber i en lille skål.

Anret tabouleh og koftaer på tallerkener.
Top med dressing.
Server med resterende citronbåde.

