Skip to main content
Stegt kofta

Stegt kofta

med varm tabouleh og persilledressing

4.3
(418)

Lad denne velsmagende opskrift på saftige köfte, varm tabbouleh-salat og forfriskende citronsauce forgylde familiens middag i aften. En mættende ret, vores kok Sophie krydret med en børnevenlig smagseksplosion. Få hjælp af de små i køkkenet, så er maden klar på bare 20 minutter.

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Tomat

4 g

Bouillon

1 stk

Agurk

225 g

Hakket oksekød

100 g

Couscous

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja)

1 stk

Hvidløgsfed

5 g

Tex-Mex

150 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Kruspersille

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg til bøffer

½ tsk

Salt til bøffer

½ spsk

Smør til couscous

2.5 dl

Vand til couscous

1 spsk

Olie til couscous

¼ tsk

Salt til couscous

Næringsindhold

Energi (kJ)3023 kJ
Kalorier (kcal)723 kcal
Fedt34.9 g
Mættet fedt14.6 g
Kulhydrat61.8 g
Sukker11.9 g
Kostfibre8.3 g
Protein37.6 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.9 g
Trans Fat0.1 g
Potassium603 mg
Calcium28.7 mg
Iron3.5 mg

Fremgangsmåde

Bland fars
1

Bland hakket oksekød, Tex-Mex, æg, rasp og salt i en stor skål.

Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).

Steg koftaer
2

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet.

Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.

VIGTIGT: Koftaer er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
3

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Kog couscous
4

Smelt smør i en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Steg gulerod og hvidløg i 2-3 min, eller indtil næsten bløde.

Tilsæt vand og kyllingebouillon, og bring i kog.

Tilsæt couscous og olivenolie, og rør rundt.

Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Bland dressing
5

Imens, hak tomat og agurk groft.

Skær citron i både.

Hak persille fint.

Vend tomat, agurk og et skvæt citronsaft i gryden med færdig couscous, og krydr med salt og et nip peber.

Bland fraiche, persille og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret tabouleh og koftaer på tallerkener.

Top med dressing.

Server med resterende citronbåde.