
Er i en familie som elsker lasagne, så er det måske på tiden at prøve en ny variant. Det hjælper vi gerne med i form af en opskrift på en fantastisk plantefars-pasta med masser af skønne krydderier. Vi serverer vores pasta med en frisk gulerod-koriandersalat med lime og frisk jalapeno.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 pakke
Pasta
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Soja)
160 g
Plantefars
(Indeholder: Gluten, Byg, Soja)
1 stk
Hvidløgsfed
5 g
Tex-Mex
8 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
100 g
Mornaysauce
(Indeholder: Mælk)
½ pakke
Hakkede tomater
40 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
2 stk
Gulerod
1 pose
Koriander
½ stk
Citrusfrugt
1 stk
Løg
1 stk
Chili
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
½ dl
Vand (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 7-8 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra. Vend eventuelt pasta med en smule olivenolie.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadigvæk har en smule bid.

Imens, hak løg og hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde.

Tilsæt plantefars, hvidløg, Ay Cajun-ba, Tex-Mex, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P] og pastavand, og lad simre i 2-3 min.
Tilsæt pasta, og vend sammen.
Bland mornaysauce og vand [1/2 dl | 1 dl] i en lille skål.
Overfør pasta til et ildfast fad, og top med mornaysauce og finrevet ost.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil osten er smeltet og saucen bobler.

Imens, skær jalapeno i tynde skiver.
Hak koriander groft.
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og skær det sidste stykke i 1 cm tern.
Bland gulerod, koriander, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et skvæt limesaft i en mellemstor skål.

Anret pasta og salat i dybe tallerkener.
Drys med jalapeno.
Server med resterende limebåde.
TIP: Spring jalapenoen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

