
Lad de spanske saucer, 'bravas' og aioli, krydre denne spanskinspirerede bowl med luftige basmatiris med hakket persille og sprødpaneret halloumi. Smagsgivere som basilikum, citrusfrugtsaft og olivenolie fuldender måltidets rucola-agurkesalat.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Bredbladet persille
200 g
Halloumi
(Indeholder: Mælk)
150 g
Basmatiris
50 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
4 g
Røget paprika
40 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)
70 g
Tomatpuré
40 g
Rucola
½ stk
Agurk
1 stk
Citrusfrugt
1 stk
Basilikum
½ g
Chiliflager
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Peberfrugt
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Smør til sauce
¼ tsk
Sukker til sauce
1 stk
Æg til panering
1 spsk
Mel til panering
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til grillost

Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Imens, skyl rucola.
Hak basilikum fint.
Skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Halver citrusfrugt.
Skær agurk i halve skiver.
Bland agurk, rucola, peberfrugt, basilikum, et skvæt citrusfrugtsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Steg hvidløg, røget paprika, Hvide Løjer & Urter, chiliflager, sukker og tomatpuré i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tag gryden af varmen.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Skær halloumi i 2 cm tern.
Pisk æg i en dyb tallerken. Bland panko og et stort nip peber i en anden dyb tallerken. Kom hvedemel i en tredje dyb tallerken.
Vend halloumi i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg halloumi i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden. Krydr med salt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Imens, hak persille fint.
Vend persille i gryden med ris lige inden servering.

Anret ris, salat og halloumi i dybe tallerkener.
Top med bravas-sauce.
Dryp med aioli.