Skip to main content
Spansk inspireret paneret halloumi-bowl
Spansk inspireret paneret halloumi-bowl

Spansk inspireret paneret halloumi-bowl

med persilleris og 'bravas'-sauce

Lad de spanske saucer, 'bravas' og aioli, krydre denne spanskinspirerede bowl med luftige basmatiris med hakket persille og sprødpaneret halloumi. Smagsgivere som basilikum, citrusfrugtsaft og olivenolie fuldender måltidets rucola-agurkesalat.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede
Æg
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Bredbladet persille

200 g

Halloumi

(Indeholder: Mælk)

150 g

Basmatiris

50 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

4 g

Røget paprika

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

70 g

Tomatpuré

40 g

Rucola

½ stk

Agurk

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Basilikum

½ g

Chiliflager

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Peberfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

1 spsk

Smør til sauce

¼ tsk

Sukker til sauce

1 stk

Æg til panering

1 spsk

Mel til panering

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til grillost

Næringsindhold

Energi (kJ)4600 kJ
Kalorier (kcal)1099 kcal
Fedt59.2 g
Mættet fedt25.2 g
Kulhydrat105.5 g
Sukker17 g
Kostfibre8.3 g
Protein38.2 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6.1 g
Potassium496.2 mg
Calcium28.5 mg
Iron1.2 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav salat
2

Imens, skyl rucola.

Hak basilikum fint.

Skær peberfrugt i 1 cm strimler.

Halver citrusfrugt.

Skær agurk i halve skiver.

Bland agurk, rucola, peberfrugt, basilikum, et skvæt citrusfrugtsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

Lav bravassauce
3

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Steg hvidløg, røget paprika, Hvide Løjer & Urter, chiliflager, sukker og tomatpuré i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Tag gryden af varmen.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg halloumi
4

Skær halloumi i 2 cm tern.

Pisk æg i en dyb tallerken. Bland panko og et stort nip peber i en anden dyb tallerken. Kom hvedemel i en tredje dyb tallerken.

Vend halloumi i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. 

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme. 

Steg halloumi i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden. Krydr med salt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Lav salat
5

Imens, hak persille fint.

Vend persille i gryden med ris lige inden servering.

Server
6

Anret ris, salat og halloumi i dybe tallerkener.

Top med bravas-sauce.

Dryp med aioli.