
Ugens fiskeret byder på masser af lækre ingredienser. Vi laver en fantastisk cremet dildsauce med fløde, hvidløg og bouillon. Torsken bages i ovnen med citrusfrugtsaft, og serveres med blød kartoffel-pastinakmos, marineret fennikel og æble, samt frisk dild.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Citrusfrugt
250 g
Torsk
(Indeholder: Fisk)
½ stk
Fennikel
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Dild
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
1 stk
Pastinak
1 stk
Æble
500 g
Kartofler
3 spsk
Mælk til sauce
¼ tsk
Salt til mos
1 spsk
Olie til dressing
½ tsk
Sukker til dressing
¼ tsk
Salt til dressing
¼ tsk
Salt til fisk
½ spsk
Olie til stegning
½ tsk
Salt til sauce

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft), og bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel (uskrællet) og pastinak (uskrællet), og skær i 2 cm tern.Skræl hvidløg.
Kog kartofler, pastinak og halvdelen af hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Skær citrusfrugt i både.
Skær fennikel i tynde, halve skiver.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Bland olivenolie, et skvæt citrusfrugtsaft, sukker og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Vend fennikel og æble i skålen, og lad marinere indtil servering.

Dub fisk tør med køkkenrulle
Placer fisk på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie og et skvæt citrusfrugtsaft, og krydr med et nip salt og peber.
Bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Imens, pres eller hak resterende hvidløg fint.
Hak dild groft.

Opvarm olivenolie i en anden mellemstor gryde på middelhøj varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt bouillon, madlavningsfløde, salt og peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt halvdelen af dild, og rør rundt.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

Anret pastinakmos og fisk på tallerkener.
Top med dildsauce.
Server med fennikel og æble.
Drys med resterende dild.