Skip to main content
Citrusbagt torsk
Citrusbagt torsk

Citrusbagt torsk

med blød pastinakmos og cremet dildsauce

Ugens fiskeret byder på masser af lækre ingredienser. Vi laver en fantastisk cremet dildsauce med fløde, hvidløg og bouillon. Torsken bages i ovnen med citrusfrugtsaft, og serveres med blød kartoffel-pastinakmos, marineret fennikel og æble, samt frisk dild.

Tags:
Hvedefri
Børnevenlig
Allergener:
Fisk
Mælk
Selleri

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

250 g

Torsk

(Indeholder: Fisk)

½ stk

Fennikel

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Dild

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

1 stk

Pastinak

1 stk

Æble

500 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til sauce

¼ tsk

Salt til mos

1 spsk

Olie til dressing

½ tsk

Sukker til dressing

¼ tsk

Salt til dressing

¼ tsk

Salt til fisk

½ spsk

Olie til stegning

½ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3254 kJ
Kalorier (kcal)778 kcal
Fedt37 g
Mættet fedt18.8 g
Kulhydrat78.1 g
Sukker22.8 g
Kostfibre11.1 g
Protein34 g
Salt4.6 g
Potassium1236.9 mg
Calcium5 mg
Iron0.1 mg

Fremgangsmåde

Lav pastinakmos
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft), og bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartoffel (uskrællet) og pastinak (uskrællet), og skær i 2 cm tern.Skræl hvidløg.

Kog kartofler, pastinak og halvdelen af hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Mariner fennikel og æble
2

Skær citrusfrugt i både.

Skær fennikel i tynde, halve skiver.

Skær æble i tynde, halve skiver.

Bland olivenolie, et skvæt citrusfrugtsaft, sukker og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Vend fennikel og æble i skålen, og lad marinere indtil servering.

Bag fisk
3

Dub fisk tør med køkkenrulle

Placer fisk på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie og et skvæt citrusfrugtsaft, og krydr med et nip salt og peber.

Bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Forbered grøntsager
4

Imens, pres eller hak resterende hvidløg fint.

Hak dild groft.

Lav dildsauce
5

Opvarm olivenolie i en anden mellemstor gryde på middelhøj varme.

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt bouillon, madlavningsfløde, salt og peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt halvdelen af dild, og rør rundt.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

Server
6

Anret pastinakmos og fisk på tallerkener.

Top med dildsauce.

Server med fennikel og æble.

Drys med resterende dild.