Skip to main content
Chokoladechiagrød | Lav i forvejen

Chokoladechiagrød | Lav i forvejen

2 portioner | med ristet mandel

3.9
(25)

Gør travle dage lidt nemmere med vores ‘Lav i forvejen’-opskrifter. Disse opskrifter er skabt med fokus på bekvemmelighed og kan laves på forhånd og opbevares, så du altid er ét skridt foran. Hold øje med angivelser som “Aftenen før” i trin 1, så du nemt kan planlægge. Forkæl dig selv med en luksuriøs chiagrød, som laves på ingen tid. Chiagrød blandes nemt aftenen før, og næste dag skal du blot ordne toppingen. Her forkæles din chiagrød med smeltet mælkechokolade, yoghurt og ristede mandler, og er genial både til brunch, som snack eller endda som dessert.

Allergener:
Mælk
Soja
Nøtter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Chiafrø

(Kan indeholde spor af: Jordnødder, Sesam, Nøtter)

150 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

180 ml

Kokosmælk

100 g

Mælkechokoladeknapper

(Indeholder: Mælk, Soja Kan indeholde spor af: Jordnødder, Sesam, Nøtter, Hvede, Gluten)

40 g

Mandler

(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Jordnødder, Sesam, Hvede, Gluten, Rug, Spelt, Byg, Havre)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 dl

Vand til chiafrø

Næringsindhold

Energi (kJ)3224 kJ
Kalorier (kcal)771 kcal
Fedt59.9 g
Mættet fedt31 g
Kulhydrat34.6 g
Sukker26.8 g
Kostfibre11.1 g
Protein16.4 g
Salt0.3 g

Fremgangsmåde

Forbered chiagrød
1

Aftenen før:

Bland chiafrø (30 g), vand, kokosmælk og et nip salt i en lille skål.

Put låg på, og stil i køleskabet natten over.

 Smelt chokolade
2

Næste morgen:

Kom halvdelen af mælkechokoladeknapper i en mellemstor skål, og varm i mikroovnen i 20 sek. Tag ud, og rør rundt. 

Fortsæt indtil chokoladeknapper er smeltede.

Bland chiagrød med smeltet chokolade.

TIP: Hvis du ikke har en mikroovn, kan du smelte chokoladen i vandbad.

Rist mandler
3

Hak mandler groft.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. 

Rist mandler i 3-4 min, eller indtil gyldne.

Server
4

Anret halvdelen af chiagrød i glas, og top med yoghurt og resterende chiagrød.

Top med resterende mælkechokoladeknapper og mandler.