Risotto er en fantastisk ret, som kan indholde alt muligt lækkert. Hvad siger du til svamperisotto med sprød bacon, spinat, citrusfrugt, finrevet ost og smør i aften? Vi topper vores skønne svamperisotto med ovnstegt kyllingebryst, frisk karse og endnu mere ost.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
150 g
Risottoris
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Citrusfrugt
4 g
Bouillon
280 g
Kyllingebryst
200 g
Champignon
2 stk
Hvidløgsfed
20 g
Parmigiano Reggiano
(Indeholder: Mælk)
70 g
Bacon, tern
60 g
Spinat
1 stk
Løg
20 g
Karse
1 spsk
Smør til stegning
6 dl
Vand til risotto
½ tsk
Salt til risotto
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Smør til risotto

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Imens, skær svampe i tynde skiver.

Smelt smør i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg svampe i 4-5 min, eller indtil bløde.
Imens, hak løg og hvidløg fint.
Tilsæt løg, hvidløg og risottoris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige.

Tilsæt vand, Hvide Løjer & Urter, bouillon og salt, og bring i kog.
Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.

Imens, krydr kylling med salt.
Opvarm en smule olivenolie i en anden stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Imens, skyl spinat.
Halver citrusfrugt.
Tag panden af varmen, når risen er færdigkogt. Rør bacon, spinat, citrusfrugtsaft, smør og halvdelen af finrevet ost i, og smag til med et nip salt og peber.
Skær kylling i skiver.
Klip karse lige over rødderne med en saks.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.
Anret risotto i dybe tallerkener.
Top med kylling.
Drys med karse og resterende finrevet ost.

