Skip to main content
Baconsvøbt svinemørbrad à la normande

Baconsvøbt svinemørbrad à la normande

med bagte kartofler og grøn salat

4.5
(14)

I Normandiet bruger man gerne æbler i madlavning, og det gør vi også i aften. Vi svøber svinemørbrad i bacon, og bager den gylden i ovnen. Samtidigt ovnbager vi kartofler og laver en frisk salat med honning-sennepsdressing. Vi topper vores kød med en fantastisk sauce med æble, skalotteløg, crème fraiche og timian.

Allergener:
Mælk
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet
Antal portioner

12.5 g

Honning

1 stk

Citrusfrugt

250 g

Svinemørbrad

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

2 stk

Løg

400 g

Små kartofler

62.5 g

Bacon, skiver

15 g

Sennep

(Indeholder: Sennep)

1 stk

Salat

1 stk

Timian

1 stk

Æble

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

1 spsk

Smør til stegning

1 tsk

Sukker til sauce

1 spsk

Smør til sauce

1 spsk

Vand til sauce

Energi (kJ)3156 kJ
Kalorier (kcal)754 kcal
Fedt40.8 g
Mættet fedt22.1 g
Kulhydrat53.4 g
Sukker20.6 g
Kostfibre8.3 g
Protein40 g
Salt3.5 g
Potassium172.9 mg
Calcium35.3 mg
Iron0.6 mg

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver kartofler (uskrællet).

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

Bag kød
2

Svøb svinemørbrad i bacon.

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme.

Brun svinemørbrad i 2 min på hver side.

Overfør til en anden bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-15 min.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Forbered frugt og grønt
3

Imens, skær æble i tynde, halve skiver.

Hak skalotteløg fint.

Skær citron i både.

Lav salat
4

Hak salat groft.

Bland citronsaft, honning og sennep i en mellemstor skål.

Vend salat i skålen.

TIP: Tilsæt eventuelt mere sennep.

Lav sauce
5

Pluk timian.

Smelt smør i samme stegepande på middelhøj varme.Steg æble og sukker i 2-3 min, eller indtil gyldne. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir.

Smelt smør i samme stegepande. Steg skalotteløg og timian i 2-3 min.Tilsæt crème fraiche og vand, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.Vend æble i saucen.

Skær svinemørbrad i tynde skiver.

Server
6

Anret kartofler, svinemørbrad og salat på tallerkener.

Top svinemørbrad med sauce.