En spicy karry passer perfekt en kølig vinteraften. Aftenens karry indeholder udonnudler, som kommer fra Japan og er tykkere end almindelige nudler. Den indeholder også løg, karrypasta, kokosmælk, sojasauce og spinat. Vi topper vores kokoskarry med plantefars, gulerod, koriander, peanut og chiliolie.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Udonnudler
(Indeholder Gluten, Hvede)
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
250 ml
Kokosmælk
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
30 g
Rød karrypasta
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 pose
Koriander
4 g
Mild Mahal
½ stk
Lime
1 g
Chiliflager
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Gulerod
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Kog nudler i 4-6 min, eller indtil bløde.
Gem en smule nudelvand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.
Skyl nudler under koldt vand.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Skyl spinat.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland chiliflager, hvidløg, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg plantefars og gulerod i 4-5 min, eller indtil let brunet.
Tilsæt Mild Mahal og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Overfør til en skål.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg løg 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt karrypasta, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt kokosmælk, sojasauce og nudelvand, og vend sammen.
Sænk til middel varme, og lad simre i 3-4 min.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
Imens, halver lime [½ stk, 2P].
Hak koriander og peanuts groft.
Tilsæt nudler, spinat og et stort skvæt limesaft til stegepanden, og vend sammen.
Anret nudler i dybe tallerkener.
Top med plantefars, koriander og peanuts.
Dryp med chiliolie.