Aftenens kulinariske rejse går til Mexico! Vi skal nemlig lave en fantastisk vegetarisk chili sin carne, som får den perfekte smag af vores egen Tex-Mex-krydderiblanding. Vi serverer vores chili med luftige ris, kølende fraiche, koriander og sprøde tortillachips.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
75 g
Tortillachips
1 stk
Koriander
150 g
Langkornede hvide ris
75 ml
Fraiche
390 g
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
25 ml
Sojasauce
195 g
Kidneybønner
180 g
Plantefars
4 g
Ay Cajun-ba
1 stk
Grøn peberfrugt
5 g
Tex-Mex
1 stk
Løg
2 stk
Gulerod
20 g
Sriracha
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til stegning
½ spsk
Ketchup til sauce
1 dl
Vand til sauce
1 tsk
Sukker til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Hak løg fint.
Skær peberfrugt og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.
Skyl kidneybønner under koldt vand i en si.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og gulerod i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt plantefars og peberfrugt, og steg videre i 4-5 min, eller indtil grøntsagerne er let bløde.
Tilsæt Tex-Mex og Ay Cajun-ba, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakkede tomater, ketchup, sojasauce, sriracha, kidneybønner og vand, og bring i kog.
Sænk til middel varme, og lad simre i 5-6 min, eller indtil let tyknet.
Krydr med sukker, salt og et nip peber.
Imens, hak koriander groft.
TIP: Spring srirachaen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret ris og chili sin carne i dybe tallerkener.
Top med fraiche og koriander.
Server med tortillachips.