Skip to main content
Vegetarisk chili sin carne
Vegetarisk chili sin carne

Vegetarisk chili sin carne

med tortillachips og kølende fraiche

Aftenens kulinariske rejse går til Mexico! Vi skal nemlig lave en fantastisk vegetarisk chili sin carne, som får den perfekte smag af vores egen Tex-Mex-krydderiblanding. Vi serverer vores chili med luftige ris, kølende fraiche, koriander og sprøde tortillachips.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Milk
Hvede
Soja
Gluten
Gerste
Schwefeldioxide und Sulfite

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

75 g

Tortillachips

1 stk

Koriander

150 g

Langkornede hvide ris

75 ml

Fraiche

390 g

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

25 ml

Sojasauce

195 g

Kidneybønner

180 g

Plantefars

4 g

Ay Cajun-ba

1 stk

Grøn peberfrugt

5 g

Tex-Mex

1 stk

Løg

2 stk

Gulerod

20 g

Sriracha

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til stegning

½ spsk

Ketchup til sauce

1 dl

Vand til sauce

1 tsk

Sukker til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)4026 kJ
Kalorier (kcal)962 kcal
Fedt29.7 g
Mættet fedt6.1 g
Kulhydrat130.4 g
Sukker27.7 g
Kostfibre22.7 g
Protein34.2 g
Salt9 g
Potassium57.6 mg
Calcium17.8 mg
Iron0.3 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Hak løg fint.

Skær peberfrugt og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.

Skyl kidneybønner under koldt vand i en si.

Steg grøntsager
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og gulerod i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Steg plantefars
4

Tilsæt plantefars og peberfrugt, og steg videre i 4-5 min, eller indtil grøntsagerne er let bløde.

Tilsæt Tex-Mex og Ay Cajun-ba, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Lav sauce
5

Tilsæt hakkede tomater, ketchup, sojasauce, sriracha, kidneybønner og vand, og bring i kog.

Sænk til middel varme, og lad simre i 5-6 min, eller indtil let tyknet.

Krydr med sukker, salt og et nip peber.

Imens, hak koriander groft.

TIP: Spring srirachaen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret ris og chili sin carne i dybe tallerkener.

Top med fraiche og koriander.

Server med tortillachips.