
Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Aftenens kulinariske rejse går til Mexico, vi skal nemlig lave en fantastisk vegetarisk chili sin carne, som får den perfekte smag af vores færdiglavede Tex-Mex krydderiblanding. Vi serverer vores chili med luftige ris, kølende crème fraiche og sprøde tortillachips.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
150 g
Basmatiris
160 g
Plantefars
(Indeholder: Gluten, Byg, Soja)
½ pakke
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Løg
½ stk
Chili
2 stk
Gulerod
½ pakke
Kidneybønner
5 g
Tex-Mex
1 pakke
Hakkede tomater
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder: Gluten, Soja, Hvede)
½ pose
Koriander
75 g
Tortillachips
(Kan indeholde spor af: Mælk)
1 stk
Grøn peberfrugt
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 tsk
Sukker (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ spsk
Ketchup (step 5)

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget!

Hak løg fint.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Skær peberfrugt i 1 cm tern.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.
Skyl kidneybønner under koldt vand i en si.

Imens, opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt plantefars, chili, peberfrugt og gulerod til stegepanden, og steg videre i 4-5 min, eller indtil bløde.
Tilsæt Tex-Mex, og steg i yderligere i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt hakkede tomater, ketchup [1/2 spsk I 1 spsk], grøntsagsbouillon, sojasauce [½ pakke, 2P] og kidneybønner [½ pakke, 2P], og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre under omrøring i 5-6 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt sukker [1 tsk I 2 tsk], og smag til med salt og peber.
Imens, hak koriander [1/2 pose, 2P] groft.

Anret ris og chili sin carne i dybe tallerkener.
Top med crème fraiche [1/2 pakke, 2P].
Drys med koriander.
Server med tortillachips.