
Vegetarisk chili sin carne
med tortillachips og kølende creme fraiche
Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Aftenens kulinariske rejse går til Mexico, vi skal nemlig lave en fantastisk vegetarisk chili sin carne, som får den perfekte smag af vores færdiglavede Tex-Mex krydderiblanding. Vi serverer vores chili med luftige ris, kølende crème fraiche og sprøde tortillachips.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
150 g
Basmatiris
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
½ pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
1 stk
Løg
½ stk
Rød chili
2 stk
Gulerod
½ pakke
Kidneybønner
5 g
Tex-Mex
1 pakke
Hakkede tomater
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ pose
Koriander
75 g
Tortillachips
(Kan indeholde Mælk)
1 stk
Grøn peberfrugt
Ikke inkluderet i din måltidskasse
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 tsk
Sukker (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ spsk
Ketchup (step 5)
Fremgangsmåde

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget!

Hak løg fint.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Skær peberfrugt i 1 cm tern.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.
Skyl kidneybønner under koldt vand i en si.

Imens, opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt plantefars, chili, peberfrugt og gulerod til stegepanden, og steg videre i 4-5 min, eller indtil bløde.
Tilsæt Tex-Mex, og steg i yderligere i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt hakkede tomater, ketchup [1/2 spsk I 1 spsk], grøntsagsbouillon, sojasauce [½ pakke, 2P] og kidneybønner [½ pakke, 2P], og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre under omrøring i 5-6 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt sukker [1 tsk I 2 tsk], og smag til med salt og peber.
Imens, hak koriander [1/2 pose, 2P] groft.

Anret ris og chili sin carne i dybe tallerkener.
Top med crème fraiche [1/2 pakke, 2P].
Drys med koriander.
Server med tortillachips.