Vegetarisk chili sin carne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk chili sin carne

Vegetarisk chili sin carne

med tortillachips og kølende creme fraiche

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Aftenens kulinariske rejse går til Mexico, vi skal nemlig lave en fantastisk vegetarisk chili sin carne, som får den perfekte smag af vores færdiglavede Tex-Mex krydderiblanding. Vi serverer vores chili med luftige ris, kølende crème fraiche og sprøde tortillachips.

Tags:
Vegetarisk
Klimavenlig
Allergener:
Gluten
Byg
Soja
Mælk
Selleri
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

160 g

Plantefars

(Indeholder Gluten, Byg, Soja)

½ pakke

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

1 stk

Løg

½ stk

Rød chili

2 stk

Gulerod

½ pakke

Kidneybønner

5 g

Tex-Mex

1 pakke

Hakkede tomater

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

½ pose

Koriander

75 g

Tortillachips

(Kan indeholde Mælk)

1 stk

Grøn peberfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 tsk

Sukker (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ spsk

Ketchup (step 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)958 kcal
Energi (kJ)4009 kJ
Fedt37.9 g
Mættet fedt10.5 g
Kulhydrat116 g
Sukker25.5 g
Protein31.9 g
Salt5.9 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget! 

Forbered grøntsager
2

Hak løg fint. 

Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.

Skær peberfrugt i 1 cm tern. 

Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.

Skyl kidneybønner under koldt vand i en si.

Steg løg
3

Imens, opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt plantefars
4

Tilsæt plantefars, chili, peberfrugt og gulerod til stegepanden, og steg videre i 4-5 min, eller indtil bløde. 

Tilsæt Tex-Mex, og steg i yderligere i 30 sek, eller indtil velduftende.

Lav sauce
5

Tilsæt hakkede tomater, ketchup [1/2 spsk I 1 spsk], grøntsagsbouillon, sojasauce [½ pakke, 2P] og kidneybønner [½ pakke, 2P], og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre under omrøring i 5-6 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt sukker [1 tsk I 2 tsk], og smag til med salt og peber. 

Imens, hak koriander [1/2 pose, 2P] groft.

Server
6

Anret ris og chili sin carne i dybe tallerkener.

Top med crème fraiche [1/2 pakke, 2P].

Drys med koriander.

Server med tortillachips.