Stegt steak og bearnaisedip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt steak og bearnaisedip

Stegt steak og bearnaisedip

med bagte gulerødder og gratineret broccoli

I aften byder vi på en yderst luksuriøs og spændende lørdagsret. Vi skal nemlig have super mør, perfekt stegt steak! Innovativt tilbehør er ostegratinerede kartofler og broccoli og ovnbagte gulerødder med citron og estragon. Vi springer saucen over i aften, og serverer retten med en lækker bearnaisedip!

Tags:
Hvedefri
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Mælk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Små kartofler

250 g

Broccoli

2 stk

Gulerod

1 stk

Gulerod

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

1 stk

Citron, økologisk

1 pose

Estragon

1 stk

Skalotteløg

300 g

Angus Striploin

6 g

Sennep

(Indeholder Sennep)

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3355 kJ
Kalorier (kcal)802 kcal
Fedt44.9 g
Mættet fedt13 g
Kulhydrat47.8 g
Sukker15.3 g
Protein47.4 g
Salt0.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt*. Halver kartofler (uskrællet), og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20 min.

Bag gulerødder
2

Halver gulerødder (uskrællet) på langs. Fordel på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.

Gratiner kartofler
3

Skær broccoli i 2 cm buketter. Fordel på bagepladen med kartofler, når de har bagt i 20 min. Tilsæt en smule olivenolie* og finrevet ost, og vend sammen. Bag i ovnen i 5-8 min, eller indtil osten er gylden.

Steg skalotteløg
4

Riv citronskal fint. Hak skalotteløg og estragon fint. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg skalotteløg i 1-2 min, og overfør til en skål.

Steg bøffer
5

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir indtil servering. Bland skalotteløg, sennep [1/2 pakke, 2P], mayonnaise, halvdelen af estragon og et nip salt* og peber* i en lille skål. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Server
6

Anret bøffer, gulerødder, kartofler og broccoli på tallerkener. Drys med citronskal og resterende estragon. Top bøffer med bearnaisedip.