HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSprød Cajunkylling
topBanner
Sprød cajunkylling

Sprød cajunkylling

med sød kartoffelmos og let kålsalat

Sæt gaflen i crispy, paneret kylling krydret med cajun, der giver et hyggeligt sting og leger med smagsløgene. Serveres sammen med luftig, sød kartoffelmos og frisk kålsalat.

Tags:Børnevenlig
Allergener:glutensulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Lime, økologisk

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

450 g

Sød kartoffel

150 g

Snittet salat (kål, endivie, gulerod)

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholdersulfitter)

280 g

Kyllingebrystfilet

1 stk

Gulerod

1 stk

Æble

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Smør* (trin 1)

1 stk

Æg* (trin 2)

2 spsk

Mælk* (trin 1)

¼ tsk

Salt* (trin 1)

¼ tsk

Salt* (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2584.1008 kJ
Kalorier (kcal)617.615 kcal
Fedt17.9535 g
Mættet fedt9.7 g
Kulhydrat64.894 g
Sukker15.4 g
Protein45.684 g
Salt1.8 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skræl sød kartoffel, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil møre, og hæld vand fra. Tilsæt smør* [2 spsk | 4 spsk], mælk* [2 spsk | 4 spsk] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og mos med en kartoffelmoser eller gaffel.

2

Skær lime i både. Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak persille groft. Bland Ay Cajun-ba og panko med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber* i en dyb tallerken. Pisk æg* [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken.

3

Læg hvert kyllingebryst mellem to fryseposer på et andet skærebræt, og bank flade (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle. Vend kylling i æg og derefter i panering. Stil til side på en tallerken.

4

Hæld olivenolie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg kylling i 3-4 min, eller indtil gylden og sprød. Stil til side på en ren tallerken med køkkenrulle. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Skær æble i tynde både. Bland limesaft [1 spsk | 2 spsk] og en smule olivenolie* i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Tilsæt gulerod, snittet salat, æble og halvdelen af persille, og vend sammen.

6

Anret kartoffelmos, kylling og kålsalat på tallerkener. Top med resterende persille.