Skip to main content
Sprød cajunkylling

Sprød cajunkylling

med sød kartoffelmos & kålsalat

4.3
(392)

Sæt gaflen i crispy, paneret kylling krydret med cajun, der giver et hyggeligt sting og leger med smagsløgene. Serveres sammen med luftig, sød kartoffelmos og frisk kålsalat.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Lime, økologisk

30 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

450 g

Sød kartoffel

150 g

Snittet kålsalat

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Gulerod

1 stk

Æble

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Smør (trin 1)

1 stk

Æg (trin 2)

2 spsk

Mælk (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)617.6 kcal
Energi (kJ)2584.1 kJ
Fedt18 g
Mættet fedt9.7 g
Kulhydrat64.9 g
Sukker15.4 g
Kostfibre8.3 g
Protein45.7 g
Kolesterol0.1 mg
Salt1.8 g

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skræl sød kartoffel, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil møre. Hæld vand fra. Tilsæt smør* [2 spsk | 4 spsk], mælk* [2 spsk | 4 spsk] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Stil til side.

Forbered grøntsager
2

Skær lime i både. Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak persille groft. Bland Ay Cajun-ba og panko med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber* i en dyb tallerken. Pisk æg* [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken.

Paner kylling
3

Læg hvert kyllingebryst mellem to fryseposer på et skærebræt, og bank flade (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle. Vend kylling i æg og derefter i panko. Stil til side på en tallerken.

Steg kylling
4

Hæld olivenolie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg kylling i 3-4 min, eller indtil gylden og sprød. Stil til side på en ren tallerken med køkkenrulle. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav kålsalat
5

Skær æble i tynde både. Bland limesaft [1 spsk | 2 spsk] og en smule olivenolie* i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Tilsæt gulerod, snittet salat, æble og halvdelen af persille, og vend sammen.

Server
6

Anret kartoffelmos, kylling og kålsalat på tallerkener. Top med resterende persille.