topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprød BBQ-kylling

Sprød BBQ-kylling

med blød kartoffelmos og broccoli-æblesalat

Kylling, kartofler og grøntsager er sikkert ofte på jeres menu. I aften overrasker vi med en spændende opskrift, som helt sikkert vil blive slugt af hele familien. BBQ-krydret kylling paneres i panko, og steges derefter til perfektion. Samtidig laver vi cremet kartoffelmos, og bikser en fantastisk broccoli- og æblesalat med cremet yoghurtdressing sammen.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bagekartoffel

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

50 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

125 g

Broccoli

1 stk

Æble

20 g

Tranebær

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 stk

Æg (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ spsk

Vand (trin 5)

¼ tsk

Sukker (trin 5)

½ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3386 kJ
Kalorier (kcal)809 kcal
Fedt28.2 g
Mættet fedt6.8 g
Kulhydrat88.3 g
Sukker24.7 g
Protein51.9 g
Salt5.3 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. 

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos. 

Paner kylling
2

Imens, pisk æg [1 stk | 2 stk] i en dyb tallerken.

Bland panko, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en anden dyb tallerken.

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt.

Vend kylling i æg og derefter i panko.

Steg kylling
3

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie ved behov. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered frugt og grønt
4

Imens, skær æble i 1 cm tern. 

Skær broccoli [½ stk, 2P] i små buketter og stokken i 1 cm tern.

Lav broccoli-æblesalat
5

Bland yoghurt, mayonnaise, vand [1/2 spsk | 1 spsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort nip peber i en lille skål.

Bland broccoli, æble, tranebær og halvdelen af yoghurtdressing i en stor skål.

Server
6

Anret kylling, kartoffelmos og broccoli-æblesalat på tallerkener. 

Server med resterende yoghurtdressing.