
Kylling, kartofler og grøntsager er sikkert ofte på jeres menu. I aften overrasker vi med en spændende opskrift, som helt sikkert vil blive slugt af hele familien. BBQ-krydret kylling paneres i panko, og steges derefter til perfektion. Samtidig laver vi cremet kartoffelmos, og bikser en fantastisk broccoli- og æblesalat med cremet yoghurtdressing sammen.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
500 g
Kartofler
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
50 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
125 g
Broccoli
1 stk
Æble
20 g
Tranebær
(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Sesam)
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ spsk
Vand (trin 5)
¼ tsk
Sukker (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 5)

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Imens, pisk æg [1 stk | 2 stk] i en dyb tallerken.
Bland panko, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en anden dyb tallerken.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person), og krydr med et nip salt.
Vend kylling i æg og derefter i panko.

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Tilsæt ekstra olivenolie ved behov. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Imens, skær æble i 1 cm tern.
Skær broccoli [½ stk, 2P] i små buketter og stokken i 1 cm tern.

Bland yoghurt, mayonnaise, vand [1/2 spsk | 1 spsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort nip peber i en lille skål.
Bland broccoli, æble, tranebær og halvdelen af yoghurtdressing i en stor skål.

Anret kylling, kartoffelmos og broccoli-æblesalat på tallerkener.
Server med resterende yoghurtdressing.