Dette er en af vores mest elskede opskrifter, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Vidunderlig spaghetti carbonara med lækker sauce lavet af bl.a. bacon, æggeblomme, svampe og hvidløg. Server med en sprød æblesalat med honning, balsamico og olivenolie. Dette er så latterligt godt og let at lave, og hvis du endnu ikke har serveret denne favorit for familien, så er det nu på tide!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Champignon
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
2 stk
Hvidløgsfed
180 g
Spaghetti
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
140 g
Bacon, tern
1 stk
Æble
1 stk
Bredbladet persille
100 g
Romainesalat
½ dl
Gemt pastavand
2 stk
Æg til sauce
½ spsk
Olie til salat
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Hak persille fint.
Skær svampe i tynde skiver.
Skær roden af salat, og skil bladene ad. Hak groft.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil 'al dente'.
Gem en smule pastavand, og hæld resten fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, opvarm en stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden.
Tilsæt svampe og hvidløg, og steg videre i 5-6 min.
Sænk til middel varme.
TIP: Tilsæt en smule olivenolie, hvis der ikke er nok stegefedt i panden.
Pisk madlavningsfløde, æggeblomme, finrevet ost, grøntsagsbouillon og et nip peber sammen i en skål.
TIP: Æggeblommen gør saucen tyk og cremet.
Tilsæt pasta, et skvæt pastavand og æggeblanding til panden, og lad simre under omrøring i 2 min, eller indtil pasta er dækket af sauce.
Smag til med et nip salt og peber.
Bland æble, salat, olivenolie og et nip salt og peber i en stor skål.
TIP: Tilsæt mere pastavand, hvis saucen er for tyk.
Anret pasta carbonara og æblesalat på tallerkener.
Drys med persille.