Vad dig igennem en drive af sød kartoffelmos mod bønnepyramiderne ved Teotihuacán, og vandr helt hen til den snedækkede top af mild salatost. Glid ned ad en rutsjebane af urte-chimichurri, der tilføjer en helt ny smagsdimension til dette mexicanske kunstværk.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Rød peberfrugt
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Zucchini
1 pakke
Sorte bønner
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Rød chili
12.5 ml
Hvidvinseddike
100 g
Græsk salatost
4 g
Middelhavsdrøm
efter behov
Smør
3 spsk
Olivenolie
Bring en gryde med vand* i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil møre.
Hak løg fint. Hak hvidløg fint. Skær zucchini [½ stk, 2 pers.] og peberfrugt i 2 cm tern. Skyl bønner under koldt vand* i en si.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg løg, zucchini, peberfrugt, Middelhavsdrøm og halvdelen af hvidløg i 6-8 min. Tilsæt bønner, og steg i 4-5 min.
Hæld vand fra kartofler. Tilsæt en stor klat smør* og en smule olivenolie*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Smag til med salt* og peber*. Stil til side.
Hak persille. Halver chili, fjern kerner, og hak fint. Bland persille, chili, hvidvinseddike [1/2 pakke, 2 pers.], olivenolie* (se ingrediensliste) og resterende hvidløg i en skål. Tilsæt et nip sukker*, salt* og peber*. TIP: Brug kun halvdelen af chilien, hvis ikke alle er så glade for stærk mad.
Anret kartoffelmos og stegte grøntsager på tallerkener. Top med smulret salatost og chimichurri.