topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sød kartoffelmos

Sød kartoffelmos

med sorte bønner, salatost & chimichurri

Vad dig igennem en drive af sød kartoffelmos mod bønnepyramiderne ved Teotihuacán, og vandr helt hen til den snedækkede top af mild salatost. Glid ned ad en rutsjebane af urte-chimichurri, der tilføjer en helt ny smagsdimension til dette mexicanske kunstværk.

Tags:
Vegetarisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Rød peberfrugt

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Løg

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Zucchini

1 pakke

Sorte bønner

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Rød chili

12.5 ml

Hvidvinseddike

100 g

Græsk salatost

4 g

Middelhavsdrøm

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør

3 spsk

Olivenolie

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)313 kcal
Energi (kJ)1308 kJ
Fedt23.95 g
Mættet fedt3.8 g
Kulhydrat13.31 g
Sukker1.1 g
Protein8.85 g
Salt0.5 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en gryde med vand* i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil møre.

Forbered grøntsager
2

Hak løg fint. Hak hvidløg fint. Skær zucchini [½ stk, 2 pers.] og peberfrugt i 2 cm tern. Skyl bønner under koldt vand* i en si.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg løg, zucchini, peberfrugt, Middelhavsdrøm og halvdelen af hvidløg i 6-8 min. Tilsæt bønner, og steg i 4-5 min.

Lav kartoffelmos
4

Hæld vand fra kartofler. Tilsæt en stor klat smør* og en smule olivenolie*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Smag til med salt* og peber*. Stil til side.

Lav chimichurri
5

Hak persille. Halver chili, fjern kerner, og hak fint. Bland persille, chili, hvidvinseddike [1/2 pakke, 2 pers.], olivenolie* (se ingrediensliste) og resterende hvidløg i en skål. Tilsæt et nip sukker*, salt* og peber*. TIP: Brug kun halvdelen af chilien, hvis ikke alle er så glade for stærk mad.

Server
6

Anret kartoffelmos og stegte grøntsager på tallerkener. Top med smulret salatost og chimichurri.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image