Vad dig igennem en drive af sød kartoffelmos mod bønnepyramiderne ved Teotihuacán, og vandr helt hen til den snedækkede top af mild salatost. Glid ned ad en rutsjebane af urte-chimichurri, der tilføjer en helt ny smagsdimension til dette mexicanske kunstværk.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Rød peberfrugt
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Zucchini
1 pakke
Sorte bønner
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Rød chili
12.5 ml
Hvidvinseddike
75 g
Græsk salatost
3 spsk
Olivenolie
efter behov
Smør
Bring en gryde med vand* i kog. Skræl kartoffel. Skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil møre.
Hak løg fint. Hak hvidløg fint. Skær zucchini [½ stk, 2 pers.] og peberfrugt i 2 cm tern. Skyl bønner under koldt vand* i en si.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg løg, zucchini, peberfrugt, Middelhavsdrøm og 1/2 hvidløg i 6-8 min. Tilsæt bønner. Steg i 4-5 min.
Hæld vand fra kartofler. Tilsæt en stor klat smør* og en smule olivenolie*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Smag til med salt* og peber*. Stil til side.
Hak persille fint. Halver chili. Fjern kerner. Hak fint. Bland persille, chili, hvidvinseddike [1/2 pakke, 2 pers.], olivenolie* og resterende hvidløg i en skål. Tilsæt et nip sukker*, salt* og peber*.
Anret kartoffelmos og stegte grøntsager på tallerkener. Top med smulret salatost [1/2 pakke, 2 pers.] og chimichurri.