HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSød Kartoffelmos
topBanner
Sød kartoffelmos

Sød kartoffelmos

med sorte bønner, salatost & chimichurri

Vad dig igennem en drive af sød kartoffelmos mod bønnepyramiderne ved Teotihuacán, og vandr helt hen til den snedækkede top af mild salatost. Glid ned ad en rutsjebane af urte-chimichurri, der tilføjer en helt ny smagsdimension til dette mexicanske kunstværk.

Tags:Vegetarisk
Allergener:sulfittermælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Middelhavsdrøm

12.5 ml

Rød peberfrugt

3 spsk

Sød kartoffel

efter behov

Løg

Hvidløgsfed

Zucchini

Sorte bønner

Bredbladet persille

Chili

Hvidvinseddike

(Indeholdersulfitter)

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Olivenolie*

Smør* efter behov

(Indeholdermælk)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)870.2928 kJ
Kalorier (kcal)208.005 kcal
Fedt22.68 g
Mættet fedt3.3 g
Kulhydrat1.0087 g
Sukker0.6 g
Protein0.22 g
Salt0 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring en gryde med vand* i kog. Skræl kartoffel. Skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil møre.

2

Hak løg fint. Hak hvidløg fint. Skær zucchini [½ stk, 2 pers.] og peberfrugt i 2 cm tern. Skyl bønner under koldt vand* i en si.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg løg, zucchini, peberfrugt, Middelhavsdrøm og 1/2 hvidløg i 6-8 min. Tilsæt bønner. Steg i 4-5 min.

4

Hæld vand fra kartofler. Tilsæt en stor klat smør* og en smule olivenolie*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Smag til med salt* og peber*. Stil til side.

5

Hak persille fint. Halver chili. Fjern kerner. Hak fint. Bland persille, chili, hvidvinseddike [1/2 pakke, 2 pers.], olivenolie* og resterende hvidløg i en skål. Tilsæt et nip sukker*, salt* og peber*.

6

Anret kartoffelmos og stegte grøntsager på tallerkener. Top med smulret salatost [1/2 pakke, 2 pers.] og chimichurri.