I dag skal vi have spaghetti i tomatsauce med lækre toppings, som man selv kommer på. Af toppings byder vi på kødboller, stegt zucchini, finrevet ost og frisk tomat og spinat. Kun fantasien sætter grænser, når du kan bygge lige den pastatallerken, du har lyst til i aften!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder: Æg)
1 g
Spaghetti
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)
1 stk
Tomat
30 g
Spinat
1 stk
Zucchini
1 g
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
1 stk
Æg til kødboller
¼ tsk
Salt til kødboller
2 dl
Gemt pastavand
¼ tsk
Salt til grøntsager
2 spsk
Ketchup til sauce
½ tsk
Sukker til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Bland hakket svine-/kalvekød, æg, rasp, Mamas Favorit, salt og et nip peber i en stor skål.
Form fars til kødboller (5 pr. person), og overfør til en bageplade med bagepapir.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil brunet og gennemtilberedte.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, skær zucchini i 1 cm tern.
Hak tomat groft.
Skyl spinat.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg zucchini med salt og et nip peber i 2-4 min, eller indtil møre.
Overfør til en lille skål, og hold varmt.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt hakkede tomater, pastavand, ketchup, sukker, salt og et nip peber, og kog i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet.
Vend pasta i saucen.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Server kødboller, zucchini, tomat, spinat og finrevet ost i skåle, og top pasta med ønsket topping.