
Et lækkert måltid med laks stegt i teriyakisauce, der balancerer sødt og salt til perfektion. Serveret med cremet avokado, sprød syltet grønt, lækre jasminris og lune grøntsagsgyoza på siden. Soja til at dyppe i for et måltid fyldt med smag og tekstur.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
1 stk
Avocado
150 g
Jasminris
1 stk
Gulerod
1 stk
Agurk
75 g
Teriyakisauce
(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Soja)
1 stk
Citrusfrugt
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
10 ml
Sesamolie
(Indeholder: Sesam)
50 g
Vegansk srirachamayonnaise
200 g
Gyoza med grøntsager
(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Jordnødder, Selleri, Krebsdyr, Æg, Fisk, Bløddyr, Sesam)
20 ml
Sojasauce
(Indeholder: Soja, Gluten)
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ tsk
Sukker til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
½ dl
Vand til gyoza
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til fisk
1 dl
Vand til sauce

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Imens, skræl gulerod og agurk til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Halver citrusfrugt.
Bland citrusfrugtsaft, sukker, salt og sesamolie i en lille skål.
Vend gulerod og agurk i blandingen.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.
Bland sesamfrø og sojasauce i en lille skål.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg gyoza i et enkelt lag med den flade side nedad i 2-3 min, eller indtil bunden er gylden.
Tilsæt vand, og lad dampe under låg i 3 min.
Fjern låg, og fortsæt med at stege indtil vand er fordampet og gyoza er sprøde i bunden.
TIP: Har du ikke et låg? Brug sølvpapir til at dække med i stedet!

Opvarm olivenolie i en anden stor stegepande på middelhøj varme.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min, og vend laks.
Tilsæt teriyakisauce og vand, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en dyb tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.
Anret laks, syltet grønt og avokado på tallerkenerne.
Top med srirachamayonnaise.
Server med gyoza og sojasauce til at dyppe i.