
Hvis du kan lide ananas i aftensmaden, så er denne opskrift lige til dig! Her laver vi både en frisk ananassalsa med agurk, rødløg og koriander, og en glaze med smør og ananassaft som vi vender vores BBQ-kylling i. Vi serverer kylling og salsa med krydrede cajunrodfrugter og en frisk fraichedressing med citrusfrugt.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Koriander
1 stk
Citrusfrugt
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Agurk
280 g
Kyllingebryst
5 g
BBQ-krydderi
(Indeholder: Æg Kan indeholde spor af: Æg)
500 g
Kartofler
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
113.5 g
Ananasskiver
½ stk
Løg
1 stk
Knoldselleri
(Indeholder: Selleri)
½ tsk
Salt til rodfrugter
1 spsk
Olie til salsa
¼ tsk
Salt til salsa
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
¼ tsk
Salt til dip
2 spsk
Smør til glaze

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skræl knoldselleri.
Skær kartofler (uskrællet) og knoldselleri i 2 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Imens, hæld væde fra ananas i en skål.
Hak ananas og agurk groft.
Hak rødløg og koriander fint.
Bland ananas, agurk, løg, koriander, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt og BBQ-krydderi 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Halver citrusfrugt.
Bland fraiche, et skvæt citrusfrugtsaft, salt og et nip peber i en lille skål.

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt smør og ananassaft, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Anret rodfrugter, kylling og ananassalsa på tallerkener.
Top kylling med glaze.
Server med citrusfrugtdressing.