Skip to main content
Ananasglaseret BBQ-kylling

Ananasglaseret BBQ-kylling

med krydrede cajunrodfrugter og ananassalsa

Hvis du kan lide ananas i aftensmaden, så er denne opskrift lige til dig! Her laver vi både en frisk ananassalsa med agurk, rødløg og koriander, og en glaze med smør og ananassaft som vi vender vores BBQ-kylling i. Vi serverer kylling og salsa med krydrede cajunrodfrugter og en frisk fraichedressing med citrusfrugt.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Æg
Sulfitter
Selleri

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Koriander

1 stk

Citrusfrugt

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Agurk

280 g

Kyllingebryst

5 g

BBQ-krydderi

(Indeholder: Æg Kan indeholde spor af: Æg)

500 g

Kartofler

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

113.5 g

Ananasskiver

½ stk

Løg

1 stk

Knoldselleri

(Indeholder: Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til rodfrugter

1 spsk

Olie til salsa

¼ tsk

Salt til salsa

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til kød

¼ tsk

Salt til dip

2 spsk

Smør til glaze

Næringsindhold

Energi (kJ)3054 kJ
Kalorier (kcal)730 kcal
Fedt34.3 g
Mættet fedt13.8 g
Kulhydrat64.9 g
Sukker12.5 g
Kostfibre8.6 g
Protein42.3 g
Salt3.8 g
Potassium1579.3 mg
Calcium59.8 mg
Iron1.4 mg

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skræl knoldselleri.

Skær kartofler (uskrællet) og knoldselleri i 2 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Lav salsa
2

Imens, hæld væde fra ananas i en skål.

Hak ananas og agurk groft.

Hak rødløg og koriander fint.

Bland ananas, agurk, løg, koriander, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Steg kylling
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med salt og BBQ-krydderi 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav citrusdressing
4

Halver citrusfrugt.

Bland fraiche, et skvæt citrusfrugtsaft, salt og et nip peber i en lille skål.

Lav glaze
5

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Tilsæt smør og ananassaft, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Server
6

Anret rodfrugter, kylling og ananassalsa på tallerkener.

Top kylling med glaze.

Server med citrusfrugtdressing.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image