Skip to main content
Klassisk burger i salatblade

Klassisk burger i salatblade

med rosmarinkrydrede kartofler og burgerdressing

Alt det vi elsker fra den klassiske burger men serveret på sprøde salatblade i stedet for brød for en friskere og lettere version. Hertil ovnbagte kartofler vendt med rosmarin og olivenolie, som et aromatisk og rustikt alternativ til de klassiske fritter.

Allergener:
Gluten
Hvede
Æg
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Romainesalat

225 g

Hakket oksekød

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

5 g

BBQ-krydderi

(Indeholder: Æg Kan indeholde spor af: Æg)

1 stk

Tomat

400 g

Små kartofler

½ stk

Rosmarin

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

½ stk

Citrusfrugt

½ stk

Løg

10 g

Sriracha

1 stk

Agurk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Sukker til syltning

1 stk

Æg til bøffer

¼ tsk

Salt til bøffer

½ spsk

Ketchup til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)2278 kJ
Kalorier (kcal)544 kcal
Fedt19.6 g
Mættet fedt8.1 g
Kulhydrat56.9 g
Sukker10.7 g
Kostfibre6.8 g
Protein35.1 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3.9 g
Trans Fat0.1 g
Potassium650.9 mg
Calcium42.8 mg
Iron3.8 mg

Fremgangsmåde

Lav kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver kartofler (skær i kvarte hvis store).

Hak rosmarin fint.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Sylt løg
2

Skær løg i tynde, halve skiver.

Halver citrusfrugt.

Bland citrusfrugtsaft, sukker, et nip salt og løg i en lille skål.

Hæld væde fra inden servering.

Steg bøffer
3

Bland hakket oksekød, BBQ-krydderi, æg, rasp og salt i en stor skål.

Form fars til bøffer (1 pr. person).

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte.

VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
4

Imens, skær agurk og tomat i halve skiver.

Lav dressing
5

Bland yoghurt, sriracha, ketchup og et nip salt og peber i en lille skål. 

Server
6

Fyld salatblad med bøf, dressing, grøntsager og løg.

Top med endnu et salatblad, og fold til en burger. 

Server med kartofler, resterende grøntsager og dressing. 

TIP: Nyd som en dekonstrueret burger med kniv og gaffel, hvis salatbladene er for små til at folde omkring burger.