
En fantastisk lækker pastaret med masser af forskellige smager. Den cremede sauce består af pesto, bacon, crème fraiche, ovnbagte grøntsager og lækre krydderier. Det smager også rigtig godt koldt , hvis der nu skulle være rester.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
2 stk
Tomat
60 g
Grøn pesto
(Indeholder: Sulfitter, Mælk)
1 stk
Citron, økologisk
75 g
Crème fraiche
½ stk
Zucchini
125 g
Bacon, skiver
4 g
Bouillon
20 g
Finrevet ost
250 g
Penne
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Basilikum

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en stor gryde med letsaltet vand* i kog. Skær zucchini [½ stk, 2 pers.] i halve skiver. Skær tomat i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med salt* og peber*. Vend sammen, og bag i ovnen i 15 min.

Pres eller hak hvidløg fint. Riv citronskal, og skær citron i både. Hak basilikum groft. Skær bacon i 3 cm store stykker.

Tilsæt pasta til gryden med kogende vand*, når der er 10 min tilbage af grøntsagernes bagetid. Kog pasta i 10 min, eller indtil 'al dente'. Gem lidt pastavand [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.]. Hæld vand fra, og kom pasta tilbage i gryden. Vend med en smule olivenolie*.

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg bacon i 5 min. Tilsæt hvidløg, og steg i 1 min. Tilsæt crème fraiche [½ pakke, 2 pers.], citronskal, grøntsagsbouillon og pastavand. Lad simre i 1-2 min.

Tilsæt pesto, zucchini, tomat og pasta, og rør godt rundt. Tilsæt en smule citronsaft, og krydr med salt* og peber*.

Anret pasta i dybe tallerkener. Top med revet ost og basilikum. Server med citronbåde.

