Paneret sej og sprøde rejer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paneret sej og sprøde rejer

Paneret sej og sprøde rejer

med ovnbagte kartofler og syrlig tartarsauce

Hvis du nogensinde har været i London, har du sikkert prøvet den klassiske Fish & Chips. Nu er det tid til at lave det derhjemme! Vi opgraderer vores version og frister med både sej, rejer og "chips". Den hjemmelavede tatarsauce slår enhver købt version, og sprøde sukkerærter giver en skøn kontrast.

Allergener:
Sulfitter
Gluten
Hvede
Krebsdyr
Fisk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

½ pose

Estragon

1 stk

Skalotteløg

25 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

50 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

4 g

Curry-on

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)

250 g

Sej

(Indeholder Fisk)

½ pose

Sukkerærter

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Sukker (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 stk

Æg (trin 3)

3 spsk

Hvedemel (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 5)

½ tsk

Sukker (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)813 kcal
Energi (kJ)3400 kJ
Fedt30.9 g
Mættet fedt3.8 g
Kulhydrat85.1 g
Sukker9.7 g
Protein48.7 g
Salt4.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm både.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne. 

TIP: Brug to bageplader til 4P. 

Forbered tartarsauce
2

Imens, hak skalotteløg fint.

Hak estragon [1/2 pose, 2P] fint. 

Skær citron i både.

Bland skalotteløg, hvidvinseddike, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål.

Paner fisk og rejer
3

Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en dyb tallerken.

Kom hvedemel [3 spsk I 6 spsk] i en anden dyb tallerken. Bland panko, Curry-On, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et stort nip peber i en tredje dyb tallerken.

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt. Vend fisk i mel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en ren tallerken.

Gentag med rejer.

Steg fisk og rejer
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg fisk i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Steg rejer i 1-2 min på hver side, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Lav tartarsauce
5

Bland sukkerærter [1/2 pose, 2P], et stort skvæt citronsaft, et stort nip salt og et nip peber i en skål.

Hæld væde fra skalotteløg gennem en si. 

Bland mayonnaise, skalotteløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk], et nip peber og estragon (gem lidt til anretning) i en lille skål.

Server
6

Anret fisk, rejer og kartofler på tallerkener.

Drys med resterende estragon.

Server med sukkerærter og tartarsauce.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image