HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMør Steak Og Bearnaisedip
topBanner
Mør steak og bearnaisedip

Mør steak og bearnaisedip

med bagte gulerødder og gratineret broccoli

Premium

I aften byder vi på en yderst luksuriøs og spændende lørdagsret. Vi skal nemlig have super mør, perfekt stegt steak! Innovativt tilbehør er ostegratinerede kartofler og broccoli og ovnbagte gulerødder med citron og estragon. Vi springer saucen over i aften, og serverer retten med en lækker bearnaisedip!

Allergener:mælkægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid35 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

400 g

Små kartofler

250 g

Broccoli

2 stk

Gulerod, lilla

1 stk

Gulerod

20 g

Finrevet ost

(Indeholdermælk, æg)

1 stk

Citron, økologisk

1 pose

Estragon

1 stk

Skalotteløg

300 g

Angus Striploin

6 g

Sennep

(Indeholdersennep)

50 g

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3355 kJ
Kalorier (kcal)802 kcal
Fedt45 g
Mættet fedt13 g
Kulhydrat47 g
Sukker15 g
Protein44 g
Salt1 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt*. Halver kartofler (uskrællet), og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20 min.

2

Halver gulerødder (uskrællet) på langs. Fordel på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.

3

Skær broccoli i 2 cm buketter. Fordel på bagepladen med kartofler, når de har bagt i 20 min. Tilsæt en smule olivenolie* og finrevet ost, og vend sammen. Bag i ovnen i 5-8 min, eller indtil osten er gylden.

4

Riv citronskal fint. Hak skalotteløg og estragon fint. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg skalotteløg i 1-2 min, og overfør til en skål.

5

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir indtil servering. Bland skalotteløg, sennep [½ pakke, 2P], mayonnaise, halvdelen af estragon og et nip salt* og peber* i en lille skål. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

6

Anret bøffer, gulerødder, kartofler og broccoli på tallerkener. Drys med citronskal og resterende estragon. Top bøffer med bearnaisedip.