Skip to main content
Jorden Rundt-krydret grøn linsesalat med laks

Jorden Rundt-krydret grøn linsesalat med laks

med græsk salatost og sprøde croutoner

4.2
(63)

I aften steger vi vores Jorden Rundt-krydderiblanding i olivenolie med grønne linser og hvidløg. Derefter blander vi afkølede linser med spinat, tomat, agurk og syltede grøntsager. Vi topper vores linsesalat med fraiche, smuldret salatost og sprøde pitacroutoner med røget paprika.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Mælk
Hvede
Gluten
Æg
Sennep
Fisk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

250 g

Cherrytomater

195 g

Grønne linser

(Kan indeholde spor af: Gluten)

50 g

Græsk ost

(Indeholder: Mælk)

½ stk

Løg

2 stk

Pitabrød

(Indeholder: Hvede, Gluten)

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

½ stk

Agurk

4 g

Røget paprika

1 stk

Hvidløgsfed

75 g

Radiser

1 g

Chiliflager

60 g

Spinat

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder: Æg, Sennep)

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til stegning

1 spsk

Smør til linser

1 spsk

Vand til linser

¼ tsk

Salt til linser

½ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Vand til syltning

¼ tsk

Salt til syltning

1 spsk

Olie til brød

¼ tsk

Salt til brød

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3875 kJ
Kalorier (kcal)926 kcal
Fedt53.8 g
Mættet fedt17.3 g
Kulhydrat62.6 g
Sukker14 g
Kostfibre11.5 g
Protein43.4 g
Kolesterol100 mg
Salt5.4 g
Potassium1561.1 mg
Calcium82.6 mg
Iron3.2 mg

Fremgangsmåde

Forbered linser
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Hæld væde fra grønne linser.

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg Jorden Rundt og hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt linser, chiliflager, smør, vand, salt og et nip peber, og lad simre i 3-4 min, eller indtil gennemvarmet. Tag panden af varmen.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt. Steg med skindsiden nedad i den samme stegepande i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. 

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten. 

Sylt grøntsager
2

Skær løg i tynde, halve skiver.

Skær radiser i tynde skiver.

Halver citrusfrugt.

Bland citrusfrugtsaft, sukker, vand og salt i en lille skål.

Vend løg og radiser i skålen, og stil til side.

Lav croutoner
3

Skær pitabrød i 2 cm strimler.

Bland pitabrød, olivenolie, røget paprika, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Fordel pitabrød på en bageplade med bagepapir, og bag i 4-6 min, eller indtil gyldne og sprøde.

TIP: Hold øje med croutonerne, så de ikke brænder på.

Forbered grøntsager
4

Imens, skær agurk i tynde, halve skiver.

Halver cherrytomater.

Skyl spinat.

Bland spinat, tomat, agurk, syltede grøntsager (inklusive lage), olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Vend afkølede linser i skålen.

Smuldr salatost
5

Smuldr salatost groft.

Server
6

Anret salat i dybe tallerkener.

Top med laks og croutoner.

Dryp med fraiche.

Drys med salatost.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image