
I aften steger vi vores Jorden Rundt-krydderiblanding i olivenolie med grønne linser og hvidløg. Derefter blander vi afkølede linser med spinat, tomat, agurk og syltede grøntsager. Vi topper vores linsesalat med fraiche, smuldret salatost og sprøde pitacroutoner med røget paprika.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Citrusfrugt
250 g
Cherrytomater
195 g
Grønne linser
(Kan indeholde spor af: Gluten)
50 g
Græsk ost
(Indeholder: Mælk)
½ stk
Løg
2 stk
Pitabrød
(Indeholder: Hvede, Gluten)
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
½ stk
Agurk
4 g
Røget paprika
1 stk
Hvidløgsfed
75 g
Radiser
1 g
Chiliflager
60 g
Spinat
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder: Æg, Sennep)
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
½ spsk
Olie til stegning
1 spsk
Smør til linser
1 spsk
Vand til linser
¼ tsk
Salt til linser
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
1 spsk
Olie til brød
¼ tsk
Salt til brød
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Hæld væde fra grønne linser.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg Jorden Rundt og hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt linser, chiliflager, smør, vand, salt og et nip peber, og lad simre i 3-4 min, eller indtil gennemvarmet. Tag panden af varmen.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt. Steg med skindsiden nedad i den samme stegepande i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Skær løg i tynde, halve skiver.
Skær radiser i tynde skiver.
Halver citrusfrugt.
Bland citrusfrugtsaft, sukker, vand og salt i en lille skål.
Vend løg og radiser i skålen, og stil til side.

Skær pitabrød i 2 cm strimler.
Bland pitabrød, olivenolie, røget paprika, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Fordel pitabrød på en bageplade med bagepapir, og bag i 4-6 min, eller indtil gyldne og sprøde.
TIP: Hold øje med croutonerne, så de ikke brænder på.

Imens, skær agurk i tynde, halve skiver.
Halver cherrytomater.
Skyl spinat.
Bland spinat, tomat, agurk, syltede grøntsager (inklusive lage), olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Vend afkølede linser i skålen.

Smuldr salatost groft.

Anret salat i dybe tallerkener.
Top med laks og croutoner.
Dryp med fraiche.
Drys med salatost.