HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliensk Panzanellasalat
topBanner
Italiensk panzanellasalat

Italiensk panzanellasalat

med bagt græskar og blødkogt æg (OBS! Æg medfølger ikke)

Er I blevet trætte af kartofler, ris og pasta? Så har vi lavet den perfekte opskrift til jer, nemlig en skøn panzanellasalat, som mætter ved at indeholde de skønneste brødcroutoner blandet med græskar, tomat, peberfrugt, rødløg og balsamico. Den festlige salat topper vi med blødkogt æg, smuldret græsk salatost og smukke basilikumblade.

Tags:Vegetarisk
Allergener:sulfitterglutenmælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

1 stk

Stenovnsbagt baguette

(IndeholderglutenKan indeholdesesam)

½ stk

Butternutsquash

1 stk

Rødløg

1 stk

Rød peberfrugt

2 stk

Tomat

40 g

Rucola

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Basilikum

100 g

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 stk

Æg* (trin 2)

1 spsk

Olivenolie* (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)570.755 kcal
Energi (kJ)2388.0388 kJ
Fedt26.646 g
Mættet fedt10.9 g
Kulhydrat58.0086 g
Sukker14.8 g
Protein23.4055 g
Salt2.2 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Del butternutsquash [1/2 stk, 2P] på langs. Grav kerner ud, og skær i 2 cm tern. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skær rødløg i 2 cm tykke både. Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

2

Bring en lille gryde med vand* i kog. Kog æg* [2 stk | 4 stk] i 7-8 min for blødkogt. Hæld vand fra, og fyld gryden med koldt vand*. Pil æg, og del i to. Skyl rucola under koldt vand* i en si.

3

Bræk brød i små stykker, og kom dem i en mellemstor skål. Vend med olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt* og peber*. Fordel på bagepladen med grøntsager, når de har bagt i 20 min. Bag i ovnen i 5-8 min.

4

Skær tomat i 2 cm tern. Pres eller hak hvidløg fint. Hak basilikum groft. Bland tomat, basilikum (gem lidt til anretning), hvidløg, balsamico og eventuelt en smule olivenolie* i en stor skål, og smag til med salt* og peber*.

5

Vend bagte grøntsager i skålen med salat. Tilsæt croutoner og rucola lige inden servering. TIP: Hvis du foretrækker sprøde croutoner, kan du bruge dem som topping i stedet for at tilsætte dem i salaten.

6

Anret salat på tallerkener. Top med æg. Drys med smuldret salatost og resterende basilikum.