Italien har meget mere at byde på end pizza og lasagne. I aften laver vi mad fra havet i form af en lækker italiensk lakse- og rejepasta. Vi krydrer laks og rejer med persillepesto, og bager dem derefter i ovnen. Derefter tilsætter vi rejer og tagliatelle til en cremet flødesauce med skalotteløg, ost, citron og slikærter. Vi topper vores cremede pasta med laks, persille og chili!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
½ stk
Rød chili
250 g
Laksefilet
1 stk
Skalotteløg
150 ml
Madlavningsfløde
250 g
Tagliatelle, frisk
2 stk
Hvidløgsfed
150 g
Kongerejer
20 g
Finrevet ost
4 g
Grøntsagsbouillon
1 g
Sukkerærter
1 stk
Bredbladet persille
2 spsk
Olie til urteolie
¼ tsk
Salt til fisk
1 dl
Gemt pastavand
¼ tsk
Salt til rejer
1 spsk
Smør til stegning
½ spsk
Mel til sauce
¼ tsk
Salt til pasta
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Halver sukkerærter.
Hak persille groft.
Hak hvidløg og skalotteløg fint.
Skær citron i både.
Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Bland persille, olivenolie, halvdelen af chili, halvdelen af persille, halvdelen af hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.
Dup laks og rejer tørre med køkkenrulle, og krydr laks med salt.
Placer laks med skindsiden nedad på en bageplade med bagepapir, og dryp med persillepesto.
Bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil er gennemtilberedt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, Kog pasta og sukkerærter i 2-3 min, eller indtil 'al dente'.
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
TIP: 'Al dente' betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Fordel rejer på bagepladen med laks, når der er 3-4 min tilbage, og krydr med salt.
Bag i ovnen i 3-4 min.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Smelt smør i en stegepande på middelhøj varme.
Steg skalotteløg og resterende hvidløg i 1-2 min, eller indtil bløde. Drys med hvedemel, og rør rundt.
Tilsæt madlavningsfløde, pastavand, finrevet ost og grøntsagsbouillon, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt rejer, pasta, sukkerærter og et skvæt citronsaft, og vend sammen.
Krydr med salt og et nip peber.
Anret rejepasta og laks på tallerkener.
Drys med resterende persille og chili.
Server med resterende citronbåde.
TIP: Spring chilien over, hvis ikke alle er til stærk mad.