Skip to main content
Italiensk lakse- og rejepasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk lakse- og rejepasta

Italiensk lakse- og rejepasta

med cremet flødesauce og persillepesto

Italien har meget mere at byde på end pizza og lasagne. I aften laver vi mad fra havet i form af en lækker italiensk lakse- og rejepasta. Vi krydrer laks og rejer med persillepesto, og bager dem derefter i ovnen. Derefter tilsætter vi rejer og tagliatelle til en cremet flødesauce med skalotteløg, ost, citron og slikærter. Vi topper vores cremede pasta med laks, persille og chili!

Tags:
Spis mig først
Allergener:
Pesce
Milk
Egg
Gluten
Hvede
Crustaceans
Celery

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

½ stk

Rød chili

250 g

Laksefilet

1 stk

Skalotteløg

150 ml

Madlavningsfløde

250 g

Tagliatelle

2 stk

Hvidløgsfed

150 g

Rejer

20 g

Finrevet ost

4 g

Grøntsagsbouillon

1 pose

Sukkerærter

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olie til urteolie

¼ tsk

Salt til fisk

1 dl

Gemt pastavand

¼ tsk

Salt til rejer

1 spsk

Smør til stegning

½ spsk

Mel til sauce

¼ tsk

Salt til pasta

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4990 kJ
Kalorier (kcal)1193 kcal
Fedt70.4 g
Mættet fedt29.5 g
Kulhydrat90.1 g
Sukker9.8 g
Kostfibre7.9 g
Protein56.3 g
Kolesterol178 mg
Salt4.5 g
Potassium43.3 mg
Calcium29.8 mg
Iron0.6 mg

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Halver sukkerærter.

Hak persille groft.

Hak hvidløg og skalotteløg fint.

Skær citron i både.

Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.

Bag laks
2

Bland persille, olivenolie, halvdelen af chili, halvdelen af persille, halvdelen af hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Dup laks og rejer tørre med køkkenrulle, og krydr med salt.

Placer laks med skindsiden nedad på en bageplade med bagepapir, og dryp med persillepesto. Bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil er gennemtilberedt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Kog pasta og sukkerærter
3

Imens, Kog pasta og sukkerærter i 2-3 min, eller indtil 'al dente'.

Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.

TIP: 'Al dente' betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Bag rejer
4

Fordel rejer på bagepladen med laks, når der er 3-4 min tilbage, og krydr med salt.

Bag i ovnen i 3-4 min.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Lav flødesauce
5

Smelt smør i en stegepande på middelhøj varme.

Steg skalotteløg og resterende hvidløg i 1-2 min, eller indtil bløde. Drys med hvedemel, og rør rundt.

Tilsæt madlavningsfløde, pastavand, finrevet ost og grøntsagsbouillon, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt rejer, pasta, sukkerærter og et skvæt citronsaft, og vend sammen.

Krydr med salt og et nip peber.

Server
6

Anret rejepasta og laks på tallerkener.

Drys med resterende persille og chili.

Server med resterende citronbåde.

TIP: Spring chilien over, hvis ikke alle er til stærk mad.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image