
Hurtig kyllingestroganoff
med zucchini og persille
Her byder vi på en stroganoff med strimlet kylling i stedet for oksekød. Hemmeligheden bag saucen er vores lækre krydderiblanding, som vi kalder Mamas favorit. Vi steger kylling, tomat og zucchini med creme fraiche, og resultatet er en cremet kyllingegryderet, der passer til både store og små.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
150 g
Basmatiris
½ stk
Zucchini
2 stk
Tomat
1 stk
Løg
280 g
Kyllingebryst
½ dåse
Tomatpuré
½ pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
4 g
Kyllingebouillon
1 pose
Kruspersille
1 g
Chiliflager
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Fremgangsmåde
Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering. TIP: Fjern ikke låget!
Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 1 cm tern. Hak løg fint. Hak tomat groft. Skær kylling i 2 cm tykke strimler på et andet skærebræt, og krydr med et nip salt*.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling og løg i 3-4 min.
Tilsæt tomat, zucchini, creme fraiche [½ pakke, 2P], Mamas Favorit, kyllingebouillon, tomatpuré [½ dåse, 2P] og et skvæt vand* til stegepanden, skru ned til middel varme, og lad simre i 3-4 min. Smag til med salt* og peber*. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Hak persille groft.
Anret ris og stroganoff i dybe tallerkener. Drys med persille. TIP: Tilsæt et nip chiliflager, hvis du er til stærk mad.