Skip to main content
Græske koftaer

Græske koftaer

med appelsintabouleh og citronyoghurt

I aften laver vi saftige koftaer, der får et spændende twist af at farsen indeholder Panamad og persille. Et farverigt og indbydende tilbehør er appelsin med couscous, appelsin, agurk, grønne bønner og persille. Vi topper med kølende citronyoghurt, og så er maden klar!

Tags:
Proteinrig
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 stk

Citron

½ stk

Bredbladet persille

½ stk

Appelsin

4 g

Panamad

4 g

Kyllingebouillon

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

225 g

Hakket oksekød

100 g

Couscous

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja)

20 g

Tranebær

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Sesam)

150 g

Grønne bønner

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand til couscous

¼ tsk

Salt til couscous

1 stk

Æg til koftas

½ tsk

Salt til koftas

Næringsindhold

Energi (kJ)2941 kJ
Kalorier (kcal)703 kcal
Fedt28.7 g
Mættet fedt11.6 g
Kulhydrat71.9 g
Sukker16.2 g
Kostfibre9.2 g
Protein36.8 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.1 g
Potassium339.8 mg
Calcium20.9 mg
Iron2.8 mg

Fremgangsmåde

Tilbered couscous
1

Bring vand, salt og kyllingebouillon i kog i en gryde.

Imens, skær ender af grønne bønner, og halver.

Tilsæt couscous, tranebær og grønne bønner, og tag gryden af varmen. Lad trække under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Form koftaer
2

Hak persille fint.

Bland hakket oksekød, Panamad, æg, rasp, halvdelen af persille, salt og peber i en stor skål.

Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).

Steg koftaer
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet.

Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.

VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered frugt og grønt
4

Hak agurk fint.

Skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 1 cm tern.

Skær citron i både.

Lav tabouleh
5

Vend agurk, appelsin og resterende persille i gryden med couscous.

Krydr med et nip salt og peber.

Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Bland yoghurt, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret appelsintabouleh på tallerkener.

Top med koftaer og yoghurt.