
I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med dejlig kylling i pitabrød. Vi steger kylling med vores færdiglavede krydderiblanding, som vi kalder Souvlaki. Laver salat med tomat og serverer det i sprødbagte pitabrød penslet med smør og topper med en cremet klassisk tzatziki.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
2 stk
Pitabrød
(Indeholder: Hvede, Gluten)
300 g
Kyllingebryststrimler
200 g
Romainesalat
½ stk
Løg
1 stk
Tomat
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Agurk
4 g
Souvlaki-krydderi
(Kan indeholde spor af: Æg, Fisk, Sennep, Sesam, Soja, Selleri, Krebsdyr, Mælk)
½ stk
Hvidløgsfed
1 stk
Citrusfrugt
½ tsk
Salt til tzatziki
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Smør til brød
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Skær løg i tynde skiver.
Skær tomat i tynde både.
Halver citrusfrugt.
Skær roden af salat, og skil bladene ad.

Imens, riv hvidløg fint.
Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt.
Bland agurk, yoghurt, hvidløg, salt og et nip peber i en skål.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt og Souvlaki-krydderi i 4-5 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Imens, fugt pitabrød med koldt vand, og smør med smør.
Placer pitabrød på risten i ovnen, og varm i 3-4 min.

Bland salat, tomat, løg, olivenolie, et stort skvæt citrusfrugtsaft, salt og et nip peber i en stor skål.

Anret pitabrød på tallerkener.
Top med salat, kylling og tzatziki.
Server med resterende salat.