
I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en dejlig kyllingesalat med orzo. Har du aldrig hørt om orzo? Det er en pasta, der ligner ris, men smager som pasta. Vi blander orzo med vores færdiglavede krydderiblanding, som vi kalder Middelhavsdrøm. Så bygger vi vores salat med orzo, agurk, tomat og kylling, og topper den med cremet pestodressing med yoghurt.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
25 g
Cremet pestodressing
1 stk
Tomat
4 g
Middelhavsdrøm
½ stk
Agurk
30 g
Spinat
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
180 g
Orzo
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)
½ g
Chiliflager
140 g
Bacon, tern
150 g
Snittet kålsalat
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
2 spsk
Olie til sauce
½ tsk
Salt til sauce
2 spsk
Olie til dressing
½ tsk
Salt til dressing

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog orzo i 8-9 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.
Opvarm en stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at orzoen er kogt, men stadig har en smule bid.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med et nip salt i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Imens, hak agurk og tomat groft.
Skyl spinat.
Bland agurk, tomat, chiliflager, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Bland yoghurt, pestodressing og et nip salt og peber i en lille skål.
Vend Middelhavsdrøm, olivenolie, salt og et stort nip peber med færdig orzo.
Lad køle af, og tilsæt blandet salat og spinat.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis alle ikke er til stærk mad.
Anret orzo i dybe skåle.
Top med salat, kylling og bacon.
Server med pestodressing.