Skip to main content
Græsk inspireret kyllingesalat med ternet bacon
Græsk inspireret kyllingesalat med ternet bacon

Græsk inspireret kyllingesalat med ternet bacon

med krydret orzo og cremet pestodressing

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en dejlig kyllingesalat med orzo. Har du aldrig hørt om orzo? Det er en pasta, der ligner ris, men smager som pasta. Vi blander orzo med vores færdiglavede krydderiblanding, som vi kalder Middelhavsdrøm. Så bygger vi vores salat med orzo, agurk, tomat og kylling, og topper den med cremet pestodressing med yoghurt.

Tags:
Lynhurtig
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Cremet pestodressing

1 stk

Tomat

4 g

Middelhavsdrøm

½ stk

Agurk

30 g

Spinat

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

180 g

Orzo

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)

½ g

Chiliflager

140 g

Bacon, tern

150 g

Snittet kålsalat

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

2 spsk

Olie til sauce

½ tsk

Salt til sauce

2 spsk

Olie til dressing

½ tsk

Salt til dressing

Næringsindhold

Energi (kJ)4939 kJ
Kalorier (kcal)1180 kcal
Fedt67.9 g
Mættet fedt16.5 g
Kulhydrat78 g
Sukker13 g
Kostfibre6.8 g
Protein61.6 g
Salt6.3 g
Trans Fat0.1 g
Potassium372.8 mg
Calcium33 mg
Iron1.3 mg

Fremgangsmåde

Kog orzo
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog orzo i 8-9 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.

Opvarm en stegepande på middelhøj varme. 

Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken.

TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at orzoen er kogt, men stadig har en smule bid. 

2

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt. 

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme. 

Steg kylling med et nip salt i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav salat
3

Imens, hak agurk og tomat groft.

Skyl spinat.

Bland agurk, tomat, chiliflager, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål. 

Bland yoghurt, pestodressing og et nip salt og peber i en lille skål. 

Vend Middelhavsdrøm, olivenolie, salt og et stort nip peber med færdig orzo.

Lad køle af, og tilsæt blandet salat og spinat. 

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis alle ikke er til stærk mad.

4

Anret orzo i dybe skåle.

Top med salat, kylling og bacon. 

Server med pestodressing.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image