topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fransk sej 'Florentine'

Fransk sej 'Florentine'

med bagt rosenkål og ovnstegte kartofler

Har du aldrig hørt om Florentine? Det er en fransk hvid sauce med spinat. I vores version indeholder den også hvidløg, skalotteløg, fløde, tomat og ost. I aften serverer vi vores florentinesauce med lækker sprødstegt sej, bagt rosenkål og ovnstegte kartofler med citron.

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrig
Allergener:
Fisk
Mælk
Æg
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Små kartofler

150 g

Rosenkål

½ stk

Citron

1 stk

Skalotteløg

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Tomat

250 g

Sej

(Indeholder Fisk)

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

2 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Hvedemel (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2341 kJ
Kalorier (kcal)560 kcal
Fedt20.3 g
Mættet fedt10.4 g
Kulhydrat52.2 g
Sukker11.5 g
Protein37 g
Salt2.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Ovnsteg kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i kvarte.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Paner fisk
2

Imens, skær ender af rosenkål, og del i to.

Halver citron [½ stk, 2P]. 

Hak tomat, skalotteløg og hvidløg fint. 

Skyl spinat.

Kom hvedemel [2 spsk I 4 spsk] i en dyb tallerken.

Dub fisk tør med køkkenrulle, krydr med salt, og vend i mel.

Stil til side på en tallerken.

Bag rosenkål
3

Fordel rosenkål på samme bageplade, når kartoflerne har 10 min tilbage. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil mør.

Steg fisk
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg fisk i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Lav florentinesauce
5

Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middel varme.

Steg skalotteløg i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige.

Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt tomat, spinat, grøntsagsbouillon [1/2 pakke, 2P], madlavningsfløde, finrevet ost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen og saucen er let tyknet.

Server
6

Vend rosenkål og kartofler med et skvæt citronsaft.

Anret kartofler, rosenkål og fisk på tallerkener.

Top med florentinesauce.