Skip to main content
Citronpeber-krydret kylling
Citronpeber-krydret kylling

Citronpeber-krydret kylling

med persillekartofler og bacon-broccolisalat

4.3
(92)

I aften frister vi med et spændende måltid fyldt med skønne ingredienser. Vi krydrer kylling med citronpeber, bager den gylden og sprød, og topper den med honning-sennepsdressing. Vi serverer kylling med kartofler vendt med smør og persille og en fyldig broccolisalat med bacon, crème fraiche, mayonnaise, æble og tranebær.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Allergener:
Sennep
Sulfitter
Æg
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

1 g

Citronpeber

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder: Sennep, Sulfitter, Æg)

70 g

Bacon, tern

250 g

Broccoli

50 g

Mayonnaise

(Indeholder: Sennep, Æg)

150 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Æble

10 g

Tranebær

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Sesam)

400 g

Små kartofler

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Vand (trin 5)

½ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)4102 kJ
Kalorier (kcal)980 kcal
Fedt61.3 g
Mættet fedt25.1 g
Kulhydrat52 g
Sukker20.5 g
Kostfibre7.9 g
Protein50.4 g
Salt3.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Tilsæt smør [1 spsk I 2 spsk], krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.

Steg kylling
2

Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg kylling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og citronpeber [½ pakke, 2P] i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Bag kylling og bacon
3

Overfør kylling på en bageplade med bagepapir, og fordel bacon [½ pakke, 2P] på ved siden af.

Bag i 12-13 min, eller indtil kyllingen er gennemtilberedt og baconen er sprød.

Overfør færdig bacon til en tallerken med køkkenrulle, og lad køle af i 3-4 min.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered frugt og grønt
4

Imens, skær æble i 1 cm tern. 

Skær broccoli (inklusive stokken) i 1 cm tern.

Hak persille fint.

Lav salat
5

Bland crème fraiche, mayonnaise, vand [1 spsk | 2 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort nip peber i en mellemstor skål.

Bland broccoli, æble, bacon, tranebær [1/2 pakke, 2P] og halvdelen af dressing i en stor skål.

Vend persille i gryden med kogte kartofler.

Server
6

Anret kylling, kartofler og broccolisalat på tallerkener.

Top kylling med honning-sennepsdressing.

Server med resterende dressing.