Skip to main content
Amerikansk 'BLT'-brioche med ekstra kyllingebryst
Amerikansk 'BLT'-brioche med ekstra kyllingebryst

Amerikansk 'BLT'-brioche med ekstra kyllingebryst

med cremet ranchdressing og æblesalat

"BLT" står for "bacon, lettuce and tomato" - altså bacon, salat og tomat - og er en klassisk amerikansk sandwich. Vi laver vores version på luftige briocheboller og serverer med sprøde fritter, hjemmelavet ranchdressing og en sprød æblesalat.

Allergener:
Æg
Gluten
Mælk
Hvede
Sennep
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

125 g

Bacon, skiver

2 stk

Briocheboller

(Indeholder: Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam, Soja)

1 stk

Tomat

1 stk

Salat

500 g

Kartofler

50 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

½ stk

Hvidløgsfed

1 stk

Purløg

40 g

Rucola

1 stk

Æble

4 g

Hello Sunrise

(Indeholder: Selleri, Sennep)

1 stk

Pastinak

280 g

Kyllingebryst

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til salat

½ spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)4892 kJ
Kalorier (kcal)1169 kcal
Fedt52.5 g
Mættet fedt16.2 g
Kulhydrat115.1 g
Sukker26 g
Protein61.5 g
Salt5.1 g

Redskaber

Bageplade

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler og pastinak (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, Hello Sunrise og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav ranchdressing
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, fraiche, mayonnaise, purløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Forbered råvarer
3

Skyl rucola.

Skær roden af salat, og skil bladene ad.

Skær tomat i tynde skiver.

Skær æble i tynde, halve skiver.

Bag bacon og kylling
4

Fordel bacon på en anden bageplade med bagepapir, og bag i 13-15 min, eller indtil gylden og sprød, når der er 15 min tilbage af fritternes tilberedningstid.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg kylling med salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Sænk til middel varme, og steg videre i 2-3 min på hver side, eller indtil gennemstegt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Varm boller
5

Del boller på midten.

Placer direkte på risten i ovnen, og bag i 3-4 min.

Bland rucola, æble, salt og olivenolie i en stor skål.

Server
6

Anret fritter og salat på tallerkener.

Smør boller med en smule ranchdressing.

Fyld med salat, kylling, bacon og tomat, og krydr med et nip salt og peber.

Server med resterende ranchdressing.