"BLT" står for "bacon, lettuce and tomato" - altså bacon, salat og tomat - og er en klassisk amerikansk sandwich. Vi laver vores version på luftige briocheboller og serverer med sprøde fritter, hjemmelavet ranchdressing og en sprød æblesalat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
125 g
Bacon, skiver
2 stk
Briocheboller
(Indeholder: Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam, Soja)
1 stk
Tomat
1 stk
Salat
500 g
Kartofler
50 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
½ stk
Hvidløgsfed
1 stk
Purløg
40 g
Rucola
1 stk
Æble
4 g
Hello Sunrise
(Indeholder: Selleri, Sennep)
1 stk
Pastinak
280 g
Kyllingebryst
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til salat
½ spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler og pastinak (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, Hello Sunrise og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, fraiche, mayonnaise, purløg og et nip salt og peber i en lille skål.
Skyl rucola.
Skær roden af salat, og skil bladene ad.
Skær tomat i tynde skiver.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Fordel bacon på en anden bageplade med bagepapir, og bag i 13-15 min, eller indtil gylden og sprød, når der er 15 min tilbage af fritternes tilberedningstid.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Sænk til middel varme, og steg videre i 2-3 min på hver side, eller indtil gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Del boller på midten.
Placer direkte på risten i ovnen, og bag i 3-4 min.
Bland rucola, æble, salt og olivenolie i en stor skål.
Anret fritter og salat på tallerkener.
Smør boller med en smule ranchdressing.
Fyld med salat, kylling, bacon og tomat, og krydr med et nip salt og peber.
Server med resterende ranchdressing.