
I aften overrasker vi med en utraditionel opskrift, som helt sikkert vil blive værdsat af alle, der tør smage! De overdådige portobello-svampe bages hele i ovnen med et lækker fyld af hvidløg og sprød panko. Samtidig bager vi rodfrugter, som vi derefter blander med rucola & appelsin i en frisk og fyldig salat, som vi topper med ristede valnødder og cremet aioli!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
300 g
Portobello
30 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Rødbede
40 g
Rucola
1 stk
Appelsin
20 g
Valnødder
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Hvidløgsfed
40 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær sød kartoffel (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

Hak hvidløg fint. Bland hvidløg, panko og et stort skvæt olivenolie* i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Placer portobello på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie* (sørg for at svampene er dækket af olie), og top med hvidløgspanko. Bag øverst i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde og gyldne.

Opvarm en stegepande på høj varme. Rist valnødder i 2-3 min, overfør til et skærebræt, og hak groft. Skær appelsin i tynde både.

Skyl rucola under koldt vand* i et dørslag. Bland rucola, appelsin, en smule olivenolie*, og et nip salt* og peber* i en stor skål. Vend bagte rodfrugter i skålen.

Anret portobello og salat i dybe tallerkener. Top med valnødder. Server med aioli.