
Er du klar til at smage på la dolce vita? Vores Italiensk melanzane parmigiana med aubergine bringer Italiens fantastiske smage direkte hjem til dit spisebord. Denne smukke ret balancerer italiensk tradition og smag til perfektion, og er oplagt til en aften ud over det sædvanlige.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
2 stk
Aubergine
1 stk
Løg
1 stk
Basilikum
390 g
Hakkede tomater
125 g
Mozzarella
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder: Æg)
1 g
Oregano, tørret
(Kan indeholde spor af: Mælk, Rug, Byg, Havre, Hvede, Spelt, Kamut, Khorasanhvede, Sennep, Gluten)
40 g
Parmigiano Reggiano
(Indeholder: Mælk)
1 tsk
Salt til aubergine
1 spsk
Olie til sauce
2 dl
Vand til sauce
½ tsk
Salt til sauce
1 tsk
Sukker til sauce
2 spsk
Olie til stegning

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær aubergine i 1/2 cm tynde skiver på langs.
Vend aubergine med salt i en stor skål, og stil til side i 5-8 min for at trække væden ud.

Imens, hak løg og hvidløg fint.
Hak basilikum fint.
Hæld væde fra mozzarella, og skær i 2 cm tern.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Svits løg og hvidløg i 1-2 min, eller indtil let bløde.
Tilsæt hakkede tomater, Mamas Favorit, oregano, vand, salt, sukker, halvdelen af basilikum og et stort nip peber.
Sænk til middel varme, og lad simre i 4-5 min.

Fordel et lag tomatsauce i bunden af et ildfast fad.
Top med et lag aubergine, så et lag tomatsauce, og drys med 1/3 finrevet ost og mozzarella. Fortsæt med resterende aubergine, tomatsauce og ost.
Bag parmigiana i 13-15 min, eller indtil auberginen er mør og osten er smeltet.

Anret parmigiana på tallerkener.
Top med resterende basilikum.