Skip to main content
Vegetarisk 'melanzane parmigiana'

Vegetarisk 'melanzane parmigiana'

med tomatsauce og frisk mozzarella

3.7
(43)

Er du klar til at smage på la dolce vita? Vores Italiensk melanzane parmigiana med aubergine bringer Italiens fantastiske smage direkte hjem til dit spisebord. Denne smukke ret balancerer italiensk tradition og smag til perfektion, og er oplagt til en aften ud over det sædvanlige.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Æg

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet
Antal portioner

2 stk

Aubergine

1 stk

Løg

1 stk

Basilikum

390 g

Hakkede tomater

125 g

Mozzarella

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder: Æg)

1 g

Oregano, tørret

(Kan indeholde spor af: Mælk, Rug, Byg, Havre, Hvede, Spelt, Kamut, Khorasanhvede, Sennep, Gluten)

40 g

Parmigiano Reggiano

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Salt til aubergine

1 spsk

Olie til sauce

2 dl

Vand til sauce

½ tsk

Salt til sauce

1 tsk

Sukker til sauce

2 spsk

Olie til stegning

Energi (kJ)2361 kJ
Kalorier (kcal)564 kcal
Fedt38.6 g
Mættet fedt14.3 g
Kulhydrat28.3 g
Sukker21.9 g
Kostfibre10.5 g
Protein23.3 g
Kolesterol16.6 mg
Salt6.7 g
Potassium527.6 mg
Calcium262.3 mg
Iron1.2 mg

Fremgangsmåde

Forbered aubergine
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær aubergine i 1/2 cm tynde skiver på langs.

Vend aubergine med salt i en stor skål, og stil til side i 5-8 min for at trække væden ud.

Forbered råvarer
2

Imens, hak løg og hvidløg fint.

Hak basilikum fint.

Hæld væde fra mozzarella, og skær i 2 cm tern.

Lav tomatsauce
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Svits løg og hvidløg i 1-2 min, eller indtil let bløde.

Tilsæt hakkede tomater, Mamas Favorit, oregano, vand, salt, sukker, halvdelen af basilikum og et stort nip peber.

Sænk til middel varme, og lad simre i 4-5 min.

4
Lav parmigiana
5

Fordel et lag tomatsauce i bunden af et ildfast fad.

Top med et lag aubergine, så et lag tomatsauce, og drys med 1/3 finrevet ost og mozzarella. Fortsæt med resterende aubergine, tomatsauce og ost.

Bag parmigiana i 13-15 min, eller indtil auberginen er mør og osten er smeltet.

Server
6

Anret parmigiana på tallerkener.

Top med resterende basilikum.