Skip to main content
Tyrkisk lahmacun med harissakrydret oksekød
Tyrkisk lahmacun med harissakrydret oksekød

Tyrkisk lahmacun med harissakrydret oksekød

med granatæbletabbouleh og hvidløgsdressing

Nyd Tyrkiets rige og aromatiske smage med vores Tyrkiske lahmacun med harissakrydret oksekød. Lahmacun er en form for tyrkisk "pizza", med et tyndt lag krydret hakket oksekød fordelt på et tyndt pitabrød, som steges sprød og lækker. Denne ret har en perfekt blanding af krydderier og friske ingredienser, og bringer smagen af lang tyrkisk tradition til dit spisebord.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Æg
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Couscous

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja)

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 stk

Agurk

½ stk

Granatæble

1 stk

Løg

225 g

Hakket oksekød

4 g

Harissa-krydderi

35 g

Tomatpuré

2 stk

Pitabrød

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 stk

Hvidløgsfed

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Bredbladet persille

60 g

Blandet salat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand til couscous

¼ tsk

Salt til couscous

1 spsk

Olie til couscous

¼ tsk

Salt til salat

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3342 kJ
Kalorier (kcal)799 kcal
Fedt28.2 g
Mættet fedt9.1 g
Kulhydrat93.3 g
Sukker17.7 g
Kostfibre7.3 g
Protein39.9 g
Salt5.8 g
Potassium397.4 mg
Calcium30.3 mg
Iron2.9 mg

Fremgangsmåde

Lav couscous
1

Bring vand og salt i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt couscous, Jorden Rundt og olivenolie, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Lav tabbouleh
2

Imens, skær agurk i 1 cm tern.

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn kernerne med fingrene.

Lad kernerne falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl kerner under koldt vand i en si. Hæld vand fra skål.

Bland agurk, couscous, salt og et nip peber i skålen med granatæblekerner.

TIP: Ved at fjerne kerner i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Forbered lahmacun
3

Riv løg groft.

Bland hakket oksekød, løg, harissa-krydderi, tomatpuré, salt og et nip peber i en stor skål.

Skær pitabrød igennem til flade cirkler.

Smør kødblanding ud på pitabrød med bagsiden af en ske.

Steg lahmacun
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Overfør lahmacun til stegepanden med kødsiden nedad. Brug en spatel til at presse ned på lahmacun i de første 30 sek, og steg i 3-4 min.

Vend, og steg i 1-2 min, eller indtil let sprøde.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav hvidløgsdressing
5

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Hak persille fint.

Skyl salat, og bland med olivenolie og et nip peber i en stor skål.

Bland yoghurt, hvidløg, halvdelen af persille, vand, salt og et nip peber i en lille skål.

Server
6

Anret tabbouleh og lahmacun på tallerkener.

Top med hvidløgsdressing og resterende persille.

Server med salat.