Nyd Tyrkiets rige og aromatiske smage med vores Tyrkisk lahmacun med harissakrydret oksekød. Lahmacun er en form for tyrkisk "pizza", med et tyndt lag krydret hakket oksekød fordelt på et tyndt brød, som bages sprødt og lækkert. Denne ret har en perfekt blanding af krydderier og friske ingredienser, og bringer smagen af lang tyrkisk tradition til dit spisebord.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Couscous
4 g
Jorden Rundt
1 stk
Agurk
½ stk
Granatæble
1 stk
Løg
225 g
Hakket oksekød
4 g
Harissa-krydderi
35 g
Tomatpuré
2 stk
Pitabrød
1 stk
Hvidløgsfed
75 g
Yoghurt
1 stk
Bredbladet persille
2.5 dl
Vand til couscous
¼ tsk
Salt til couscous
1 spsk
Olie til couscous
¼ tsk
Salt til kød
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Bring vand og salt i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt couscous, Jorden Rundt og olivenolie, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Imens, skær agurk i 1 cm tern.
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn kernerne med fingrene.
Lad kernerne falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl kerner under koldt vand i en si. Hæld vand fra skål.
Bland agurk, couscous, salt og et nip peber i skålen med granatæblekerner.
TIP: Ved at fjerne kerner i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.
Riv løg groft.
Bland hakket oksekød, løg, harissa-krydderi, tomatpuré, salt og et nip peber i en stor skål.
Skær pitabrød igennem til flade cirkler.
Smør kødblanding ud på pitabrød med bagsiden af en ske.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Overfør lahmacun til stegepanden med kødsiden nedad. Brug en spatel til at presse ned på lahmacun i de første 30 sek, og steg i 3-4 min.
Vend, og steg i 1-2 min, eller indtil let sprøde.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Hak persille fint.
Bland yoghurt, hvidløg, halvdelen af persille, vand, salt og et nip peber i en lille skål.
Anret tabbouleh og lahmacun på tallerkener.
Top med dressing og resterende granatæblekerner.