I aften går den kulinariske rejse til Thailand, og vi byder på en fantastisk måltid med et væld af spændende ingredienser. Vi laver en fyldig kidneybønnekarry med kokosmælk, sojasauce, spinat, lime og peberfrugt. Samtidigt koger vi frisk citrongræsris og laver en spicy chiliolie med hvidløg. Vi topper herlighederne med peanuts blandet med koriander og ristede løg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Koriander
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Lime
1 stk
Citrongræs
½ stk
Ristede løg
20 g
Saltede peanuts
30 g
Spinat
25 ml
Sojasauce
8 g
Ga-Laksa
1 stk
Hvidløgsfed
1 g
Chiliflager
1 stk
Peberfrugt
180 ml
Kokosmælk
390 g
Kidneybønner
½ spsk
Olie til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1.5 spsk
Olie til chiliolie
1 spsk
Olie til stegning
½ spsk
Vand til sauce
Bank citrongræs med en kagerulle.
Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme.
Steg citrongræs i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Fjern citrongræs.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, chiliflager, olivenolie og et nip salt i en lille skål.
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Skær lime i både.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Skyl kidneybønner under koldt vand i en si.
Skyl spinat.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg peberfrugt i 2-3 min, eller indtil næsten mør.
Tilsæt Ga-Laksa og kidneybønner, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt kokosmælk, sojasauce og vand.
Sænk til lav varme, og lad simre i 4-5 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt spinat og et skvæt limesaft lige inden servering.
Smag til med salt og peber.
Imens, hak koriander og peanuts fint.
Bland peanuts, koriander og ristede løg i en lille skål.
Anret ris og kidneybønnekarry på tallerkener, dryp med chiliolie, og drys med peanuts.
Server med resterende limebåde.