Skip to main content
Thailandsk kidneybønnekarry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk kidneybønnekarry

Thailandsk kidneybønnekarry

med citrongræsris og spicy chiliolie

I aften går den kulinariske rejse til Thailand, og vi byder på en fantastisk måltid med et væld af spændende ingredienser. Vi laver en fyldig kidneybønnekarry med kokosmælk, sojasauce, spinat, lime og peberfrugt. Samtidigt koger vi frisk citrongræsris og laver en spicy chiliolie med hvidløg. Vi topper herlighederne med peanuts blandet med koriander og ristede løg.

Tags:
Vegetarisk
Plantebaseret
Mælkefri
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Jordnødder
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Koriander

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Lime

1 stk

Citrongræs

½ stk

Ristede løg

20 g

Saltede peanuts

30 g

Spinat

25 ml

Sojasauce

8 g

Ga-Laksa

1 stk

Hvidløgsfed

1 g

Chiliflager

1 stk

Peberfrugt

180 ml

Kokosmælk

390 g

Kidneybønner

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1.5 spsk

Olie til chiliolie

1 spsk

Olie til stegning

½ spsk

Vand til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3779 kJ
Kalorier (kcal)903 kcal
Fedt47.6 g
Mættet fedt19.4 g
Kulhydrat91.5 g
Sukker8.8 g
Kostfibre11.4 g
Protein17.4 g
Salt4.6 g
Potassium36 mg
Calcium12.3 mg
Iron0.7 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bank citrongræs med en kagerulle.

Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme.

Steg citrongræs i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

Fjern citrongræs.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav chiliolie
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, chiliflager, olivenolie og et nip salt i en lille skål.

Skær peberfrugt i 2 cm tern.

Skær lime i både.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg peberfrugt
3

Skyl kidneybønner under koldt vand i en si.

Skyl spinat.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg peberfrugt i 2-3 min, eller indtil næsten mør.

Lav karry
4

Tilsæt Ga-Laksa og kidneybønner, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt kokosmælk, sojasauce og vand.

Sænk til lav varme, og lad simre i 4-5 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt spinat og et skvæt limesaft lige inden servering.

Smag til med salt og peber.

Bland peanuts
5

Imens, hak koriander og peanuts fint.

Bland peanuts, koriander og ristede løg i en lille skål.

Server
6

Anret ris og kidneybønnekarry på tallerkener, dryp med chiliolie, og drys med peanuts.

Server med resterende limebåde.