Thailandsk kidneybønnekarry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk kidneybønnekarry

Thailandsk kidneybønnekarry

med citrongræsris og spicy chiliolie

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften går den kulinariske rejse til Thailand, og vi byder på en fantastisk måltid med et væld af spændende ingredienser. Vi laver en fyldig kidneybønnekarry med kokosmælk, sojasauce, spinat, lime og peberfrugt. Samtidigt koger vi frisk citrongræsris og laver en spicy chiliolie med hvidløg. Vi topper herlighederne med peanuts blandet med koriander og ristede løg.

Tags:
Plantebaseret
Hurtig
Vegetarisk
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Kidneybønner

200 ml

Kokosmælk

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

150 g

Langkornede hvide ris

8 g

Ga-Laksa

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Citrongræs

½ stk

Ristede løg

(Indeholder Gluten)

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

1 stk

Peberfrugt

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

2.5 dl

Vand (trin 1)

1.5 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ dl

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3854 kJ
Kalorier (kcal)921 kcal
Fedt51.6 g
Mættet fedt21.9 g
Kulhydrat85.1 g
Sukker9.6 g
Protein19.3 g
Salt4.5 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bank citrongræs med en kagerulle. 

Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme. 

Steg citrongræs i 1-2 min, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand  [2,5 dl | 5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

Fjern citrongræs.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Lav chiliolie
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint. 

Bland hvidløg, chiliflager, olivenolie [1,5 spsk | 3 spsk] og et nip salt i en lille skål.

Skær peberfrugt i 2 cm tern.

Skær lime [½ stk, 2P] i både.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg peberfrugt
3

Skyl kidneybønner under koldt vand i en si.

Skyl spinat. 

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg peberfrugt i 2-3 min, eller indtil næsten mør.

Lav karry
4

Tilsæt Ga-Laksa og kidneybønner, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt kokosmælk, sojasauce og vand [1/2 dl | 1 dl].

Sænk til lav varme, og lad simre i 4-5 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt spinat og et skvæt limesaft lige inden servering.

Smag til med salt og peber.

Bland peanuts
5

Imens, hak koriander og peanuts fint.

Bland peanuts, koriander og ristede løg [½ pakke, 2P] i en lille skål.

Server
6

Anret ris og kidneybønnekarry på tallerkener, dryp med chiliolie, og drys med peanuts.

Server med resterende limebåde.