HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTex Mex Krydret Kylling
topBanner
Tex-Mex krydret kylling

Tex-Mex krydret kylling

med søde kartoffelfritter og pico de gallo

Vi håber, at I har gemt denne ret til weekenden, da det er et sandt festmåltid med masser af kulinariske overraskelser! Vi skal have supermør kylling, og vi drømmer os væk til Mexico og krydrer kyllingen med vores lækre Tex-Mex krydderiblanding. Og selvfølgelig skal vi have kartofler, men vi prøver noget nyt og laver de skønneste søde kartoffelfritter. Spændende tilbehør er pico de gallo med avocado, tomat, rødløg, koriander og lime.

Tags:Under 650 kcalKlimavenlig

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Avocado

½ stk

Rødløg

1 stk

Tomat

½ stk

Lime

½ stk

Jalapeño

280 g

Kyllingebryst

5 g

Tex-Mex

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2551 kJ
Kalorier (kcal)610 kcal
Fedt26.62 g
Mættet fedt5.1 g
Kulhydrat41.56 g
Sukker7 g
Protein40.38 g
Salt1.5 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær sød kartoffel (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

2

Krydr kylling med Tex-Mex og et nip salt. Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

3

Overfør kylling til bagepladen med fritter, og bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

4

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 1 cm tern. Skær tomat i 1 cm tern. Hak rødløg [½ stk, 2P] fint. Skær lime [½ stk, 2P] i både. Hak jalapeño [½ stk, 2P] fint.

5

Bland avocado, tomat, rødløg, et nip jalapeño, limesaft [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål. Skær kylling i 2 cm skiver. TIP: Undlad jalapeñoen, hvis ikke alle er til stærk mad.

6

Anret kylling, fritter og pico de gallo på tallerkener. Server med resterende limebåde.